PDA

بازدید نسخه کامل شده : سیب زمینی 4 ماه عمل میاد!؟

vmf
01-20-2006, 09:39 PM
با سلام به همه زمین داران و کشاورزان !! :d

بعید نیست شما هم عین من در مورد به عمل امدن 4 ماهه سیب زمینی مواردی شنیده باشید ، مخصوصا افسانه هایی که مردم چه ثروتی از طریق کاشت سیب زمینی بدست آوردند.

اما جدا از قصه هایی که می گویند ، من فکر نمی کنم تولید سیزم (سیب زمینی!!) اینقدر ها هم گلابی باشه.
مثلا سوالاتی که برای من بوجود نیومده ولی پاسخی نداشته اینها بوده ::
1- سیزم چقدر آب می خواهد !! با وجود اون حجم بزرگ که آب زیادی مصرف خواهد کرد ، آیا کسی توی تابستون این رو می کنه !!
2- کود و بطور کلی ، قوت زمین چقدر باید باشه ؟! مخصوصا اگر اون افسانه 4 ماه یک بار واقعیت داشته باشه ، باید کود زیادی مصرف بشه ؟!
3- رشدش چه نسبتی با آب و هوا داره !؟ یا مثلا توی سرمای زمستون که عمل نمیاد؟!
4- برای شروع خوبه چند متر زمین استفاده بشه؟!
5- مثلا اگر قرار باشه اون زمینی که توش سیزم میکاریم ، باغ داری بکنیم(مثلا انگور و زردآلوو..) یا نخود لوبیا بکاریم بهتر نیست !؟ منظورم صرفه اقتصادیش نصبت به محصولات دیگه هست.

و یک عالمه سوالات دیگه !!

فقط اگر ممکنه در مورد 4 ماه به 4 ماه عمل آمدن سیب زمینی هم توضیح کوچکی بدید :blush: :happy: :laugh:

Reza364
01-21-2006, 06:25 PM
1- در مورد اینکه چقدر آب میخواد ما معمولا مقدار آب مصرفی رو بر مبنای واحد سطح میگیم(هکتار) الان دقیقا یادم نیست میبینم میگم.ولی خب کشتش گرمسیری هست و تو زمستون جایی در نمیاد غیر از جاهای گرمسیر مثل جیرفت که بصورت آزمایشی یکی دوسالی هست که داره انجام میشه
2- در مورد کود اولین کار نمونه برداری از خاک و دادن اون به آزمایشگاه هست تا مقدار مواد مغذی موجود در خاک رو اعلام کنه تا ببینی چی کم داره چی زیاد ولی بطور کلی به دلیل اینکه سیزم! رشد حجمی زیادی داره نیازمند ازت فراوان هست.
3- کلا رشد گیاهان وابسته به یه فاکتور هست که ما بهش میگیم نیاز گرمایی و سرمایی و اون مقدار حرارت یا سرمایی هست که یه محصول باید بهش برسه تا تولید محصول بکنه و سیزم معمولا یه محصول معتدل هست.
4- صرفا اگه قراره فقط سیزم کاشته بشه بهتره که زمین بسیار وسیع باشه تا بشه بصورت مکانیزه توش کار کرد ولی برای آزمایش که ببینی چجوریاس 500 متر هم بسه.
5- بحث باغداری با زراعت کالا جداست اولی یه سری نیازها رو برطرف میکنه دومی یه سری دیگه رو در مورد درختکاری خب یه کار سرمایه ای زمان بر هست که 4 تا 5 سال طول میکشه تا نهال به بهره دهی برسه ولی زراعت یکساله نتیجه اش رو میبینی.
در اقتصاد کشاورزی مدرن بحث بر سر تولید چند کشتی به جای تک کشتی هست تا اگه یکی به مشکل خورد بقه بتونن نقص اونو برطرف کنن کلا الان در کشاورزی مدرن تک کشتی داره منسوخ میشه
اطلاعات دقیتر در مورد کشت سیزم رو هم به زودی میگم http://qsmile.com/qsimages/14.gif
سوالای دیگتم بپرس بلکه تونستم جواب بدم http://qsmile.com/qsimages/20.gif