بازدید نسخه کامل شده : تکنیک های فوق رانندگی
Atthar
03-20-2006, 07:27 PM
خب این تاپیک رو باز کردم که با ماشین بازها تبادل اطلاعات کنیم و دانسته های خودمون رو در اختیار همدیگه قرار بدیم. منم سعی میکنم هرچندوقت یک بار یه مطلب راجع به یه تکنیک یاد بدم.
فقط مهمترین نکته اینه که همونطور که از اسم تاپیک پیداست این تکنیک ها فوق رانندگی هستن و اکثرشون کاربردی ندارن که هیچ. خطرساز هم هستن. اما اگه غیر این مورد بود من حتما ذکر میکنم.
ضمنا بعضی از این تکنیکها رو نباید با ماشین های استاندارد انجام داد. مثلا 360 درجه زدن با ماشین یا دریفت های طولانی رو حتما /تاکید میکنم حتما/ باید با ماشینی که از نظر تعلیق بهینه شده و استرس بار روش نصب شده انجام بدید. در غیر این صورت چپ میکنید.
این نکته رو هم دوباره تاکید میکنم که جای این حرکات توی پیست هست و هیچوقت به سرتون نزنه که بخوایید توی جاده یا جلوی دخترای دانشگاهتون از این کارا بکنید. من اسم این کارا رو میذارم خالی کردن عقده. وگرنه انجام همین کارها توی پیست به نظرم خالی کردن هیجان هست.
-------------
خب. اولین تکنیکی که میخوام یاد بدم زیاد چیز نیست و یکی از تکنیکهایی هست که توی مواقع خطر به کارتون میاد. در نتیجه یاد گرفتنش ضروری هست و توی جاده میتونه شما رو از خطراتی مثل سقوط درون دره نجات بده. البته من خودم زیاد به این تکنیک اعتقاد ندارم. اما بچه های حرفه ای گفتن که این تکنیک توی مواقع خطر جواب میده.
اسم این تکنیک Left foot braking هست. یعنی ترمز با پای چپ و عموما توی جاهایی که ماشین از نظر حرکت طولی و عرضی قابل کنترل نیست کاربرد داره. فرض کنید توی جاده ی شمال هستید و با یه ماشین که توش پر دختر هستن دارید شیطونی و کل کل میکنید. (بعدا میگم که توی این کل کل های خیابونی چیکار کنید که طرف به خاک سیاه بشینه! :d ) طبیعتا سرعت ماشینتون بالا هست. نزدیک یکی از پیچهای تند فرض کنید ماشین به هر دلیلی آندر استیر میشه و کنترل ماشین از دستتون خارج میشه. هم امکان اسپین شدن وجود داره و هم امکان خارج شدن ماشین در جهت شعاع پیچ به طرف دره. بدترین کاری که میشه انجام داد گرفتن پدال ترمز هست. حتی اگه ABS باشه. چون این کار نه تنها ماشین رو متوقف نمیکنه بلکه به خاطر حرکت عرضی ماشین باعث میشه که این حرکت بیشتر هم بشه. اینجاست که کارهای زیر توصیه شده:
ابتدا خونسردی خودتون رو کاملا حفظ کنید. توی چنین مواقعی هیچ چیز بدتر از دستپاچگی نیست. وقتی خونسرد باشید میتونید خطر رو رفع کنید. کنترل خودتون مهمتر از کنترل ماشین هست. حالا وارد مرحله ی تکنیکی کار میشید. پای راست رو روی پدال گاز قرار بدید و پای چپ رو روی ترمز. البته نه باید تخته گاز کنید و نه ترمز رو میخ کنید. هر دو پدال رو در حد نرمالی قرار بدید. با این کار شما دو نیروی مثبت و منفی رو که در خلاف همدیگه هستن رو به لاستیکها اعمال کردید و شاهد این خواهید بود که ماشین به راحتی از حرکت باز می ایسته.
این کار فقط برای مواقع ضروری توصیه شده و به دلیل فشاری که به بیشتر قسمتهای ماشینتون میاره حتی ارزش تمرین هم نداره.
اگه توی اینکه این تکنیک واقعا جواب میده یا نه شک دارید با من بحث نکنید که بی تقصیرم. برید با بچه های تیونینگ تالک دعوا کنید. :d
میلاد_21
03-20-2006, 07:49 PM
اطهر جان، مسئولیت جونمون رو قبول می کنی؟؟ http://qsmile.com/qsimages/302.gif
Atthar
03-20-2006, 07:55 PM
NEVER :d
اما وقتی تمام بچه های حرفه ای پیست میگن که این تکنیک ضروری هست دقیقا همونطور که گفته شده جواب میده حتما از رو حساب کتاب این حرفو زدن دیگه!
Elend
03-20-2006, 07:58 PM
اطهر مرسی از تاپیکت فقط میشه واسه کسایی که چن ساله گواهینامه دارن ولی همه چی یادشون رفته هم یه تاپیک بزنی دی: یا یه راه حل بگی
میلاد_21
03-20-2006, 08:03 PM
NEVER :d
اما وقتی تمام بچه های حرفه ای پیست میگن که این تکنیک ضروری هست دقیقا همونطور که گفته شده جواب میده حتما از رو حساب کتاب این حرفو زدن دیگه!
خوب از کجا معلوم تو داری حرف اونارو دقیق منتقل می کنی؟! شاید برعکس داری میگی مارو بفرستی تو دره! http://qsmile.com/qsimages/243.gif http://qsmile.com/qsimages/216.gif
Atthar
03-20-2006, 08:12 PM
چی بگم آخه؟ :d رانندگی به نظرم خیلی با دوچرخه سواری فرق میکنه. دوچرخه سواری تکنیکی هست که آدم یک بار یاد میگیره و تا آخر عمر یادش میمونه. شاید وقتی بعد از چند سال سوار دوچرخه بشی یه ذره تپق بزنی. اما زمین نمیخوری و بعد از چند دقیقه میتونی عادی دوچرخه سواری کنی. اما رانندگی اصلا اینطور نیست. اگه مدتی پشت فرمون نشینی رانندگی نرمال از یادت میره. البته میتونی ماشین رو هدایت کنی اما حتما یه سوتی میدی و خراب کاری میکنی. البته چون اصول اولیه خاطرت هست میتونی با یه همراه بری توی یکی از نقاط خلوت شهر و اونجا دور بزنی. اول یه ذره با سرعت کم اینور و اونور برو تا با پدالها و دنده آشنایی دوباره پیدا کنی. برای تسلط روی لیمیتهای ماشین هم یه نقطه ی فرضی رو در نظر بگیر و سعی کن که لاستیکهای چپ و راست ماشین رو از روی اون نقطه عبور بدی. اگه کسی اونجا باشه و بهت بگه که آیا موفق شدی یا نه و اینکه اگه موفق نشدی لاستیک چقدر با اون نقطه فاصله داشته خیلی خوبه. این تمرین رو به مقدار مکرر برای هر دو لاستیک انجام بده. این تمرین برای تسلط روی لیمیتهای چپ و راست ماشین شدیدا تاثیر داره و باعث میشه که هیچوقت ماشینت رو نمالونی! تا مدتی هم پیشنهاد میکنم تو اتوبان نری یا اگه میری توی لاین 1 حرکت کنی. چون بعد از مدتها با ماشین آشنا شدی و ذهنت هنوز قدرت تصمیم گیری درست توی مواقع حساس رو نداره.
فعلا همینا به ذهنم میرسه.
Elend
03-20-2006, 08:16 PM
مرسی از جواب کاملت یه سوال دیگم بپرسم (اگه احساس کردی تاپیک بهم میخوره بگو پاکش کنم) تو این پیستا کسی نیست از صفر آموزش بده؟! چون یاد این موسسات میفتم حالم بد میشه الانم هیچی یادم نیست یه مقدارم نگرانم تو شهر که یه سوتی خفن بدم
Atthar
03-20-2006, 08:28 PM
نه راحت باش
اگه گواهینامه داری میتونی بری عضو فدراسیون اتومبیلرانی بشی. (از جزئیات ثبت نام خبر ندارم) اونجا افرادی هستن که آموزش میدن. میتونی روزای اول همینجوری بری و تو پیست دور بزنی و رفیق پیدا کنی. چون اکثر بچه های پیست راننده های خوبی هستن میتونن توی رانندگی بالاتر از حد نرمال کمکت کنن و فقط به عنوان دوست بهت رانندگی یاد بدن (سو استفاده از دوست! :d ) اما توی پیست رانندگان مجرب هم هستن که پولی بهت رانندگی اصولی و حرفه ای یاد میدن. اما اینکه بخوایی پیش این افراد بری به نظرم مثل اینه که کسی که از آواز هیچی نمیدونه بخواد بره پیش شجریان و آواز یاد بگیره. طبیعتا چون طرفمون شجریان هست ساعتی n تومن ازت میگیره. پس ارزش نداره که آدم بخواد واسه چیزایی که میتونه پیش افراد دیگه هم یاد بگیره بخواد اینقدر هزینه کنه. شجریان یا رانندگان مجرب پیست برای تعلیمهای تکمیلی مناسب هستن.
من باز پیشنهاد میکنم خودت تمرین کنی. به یکی بگو خودت و ماشین و ببره یه جای خلوت. از این جاها توی شهر زیاده و پاتوق آموزشگاه های رانندگی هست. میری اونجا و میشینی پشت رول. تو که گفتی از قبل گواهینامه داشتی. پس کارت زیاد سخت نمیشه. اما باورت نمیشه اگه بگم من رانندگی صفر رو با ماشین معمولی و تحت تعلیم دختر همسایه شروع کردم!!!!!! نخندین که شوخی نمیکنم و کاملا دارم جدی حرف میزنم. مطمئن باش اگه حرف کسی که کنارت نشسته و تورو همراهی میکنه گوش کنه نه سوتی میدی و نه سوتی خفن. حرف اونایی که میگن واسه یاد گرفتن رانندگی حتما باید بری آموزشگاه و ماشین حتما باید دو پداله باشه رو هم گوش نکن. اگه فقط یه ذره مراقب باشی و هرچی که همراهت میگه گوش کنی بهت اطمینان میدم که هیچ اتفاقی نمیفته و سریعا رانندگی رو یاد میگیری.
Elend
03-20-2006, 08:41 PM
مرسی از توضیحات کاملت امیدوارم یه روز تو پیست آموزش بدی
raspina
03-21-2006, 09:24 AM
خوب من میدونم اینجا برای کارهای حرفه ای هست ولی من یه سوال غیر حرفه ای داشتم :d
من چه جوری میتونم فاصله ها رو تشخیص بدم . من هروقت میخوام ماشینو پارک کنم و دنده عقب میرم که مثلا نزدیک ماشین پشتی باشم که یه ماشین دیگم بتونه جلوی من پارک کنه . فکر میکنم الان دیگه میخورم به ماشین پشتی و همونجا پارک میکنم . بعد که میام بیرون میبینم کلی با ماشین پشتی فاصله داشتم :blink:
Shazdeh
03-21-2006, 09:49 AM
من چه جوری میتونم فاصله ها رو تشخیص بدم . من هروقت میخوام ماشینو پارک کنم و دنده عقب میرم که مثلا نزدیک ماشین پشتی باشم که یه ماشین دیگم بتونه جلوی من پارک کنه . فکر میکنم الان دیگه میخورم به ماشین پشتی و همونجا پارک میکنم . بعد که میام بیرون میبینم کلی با ماشین پشتی فاصله داشتم :blink:
خب اين بر ميگرده به تجربه. يعني بحث فاصله ها همش با تمرين قابل حل هست.
و البته براي شروع چندتا تكنيك بهت ميگم:
استفاده از چراغ جلو : اگه نميدوني جلوي ماشينت چقدر فاصله داره مثلا با ديوار و ميخواي ببيني كه آيا بهش ميخوري يا نه. (براي اونوقتي كه هنوز مختصات ماشين دستت نيومده) ميتوني چراغ جلو رو بزني و از نوري كه ميوفته متوجه بشي. البته باز هم ميگم با تمرين درست ميشه.
جاي چرخها : مثلا ميخواي از روي يه پل كه اول يه كوچه هست عبور كني. اين رو هميشه خاطرت باشه كه محل قرار گيري چرخها تقريبا با محل قرار گيري دريچه ها كناري هواي داخل ماشين در يك راستا هست.
براي دنده عقب هم از همه چي مهمتر ديد داشتن راننده هست. تو ماشينهاي ناچ بك يه مقداري سخته البته. اما در كل بايد سعي كني حداكثر ديدي رو كه ميتوني از شيشه عقب داشته باشي رو استفاده كني.
مثلا من هر وقت كه بخوام به ماشين پشتي بچسبونم سرم رو بالا تر ميارم تا كاملا صندوق عقب رو ببينم و دقيقا ميشه متوجه شد كه واقعا چسبيده.
باز هم ميگم با تمرين حله. عيد هم كه خلوته تهران. برو ببينم چيكار ميكني.
Atthar
03-21-2006, 10:10 AM
مرسی از توضیحات کاملت امیدوارم یه روز تو پیست آموزش بدی
خواهش. هروقت خواستی بری پیست بگو منم میام. نزدیک خونه ی منه. :d
خوب من میدونم اینجا برای کارهای حرفه ای هست ولی من یه سوال غیر حرفه ای داشتم
من چه جوری میتونم فاصله ها رو تشخیص بدم . من هروقت میخوام ماشینو پارک کنم و دنده عقب میرم که مثلا نزدیک ماشین پشتی باشم که یه ماشین دیگم بتونه جلوی من پارک کنه . فکر میکنم الان دیگه میخورم به ماشین پشتی و همونجا پارک میکنم . بعد که میام بیرون میبینم کلی با ماشین پشتی فاصله داشتم
سوالت زیادی غیر حرفه ای بود! :d
دونستن لیمیتهای عقب و جلو نه به اندازه ی چپ و راست اما بازم در جای خودش مهم هست. تنها راهی که به نظرم میرسه همون تمرین هست. من خودم روز اول که قرار بود تمرین واسه لیمیت جلوی ماشین رو انجام بدم قرار شد برم پشت یه ماشین که پارک شده بود. بهم گفت که باید بدون اینکه ماشین استاپ کامل کنه فاصله خودم با ماشین جلویی حداکثر 20 سانت باشه. البته چون سرعت کمتر از 10 تا هست اگه هم سوتی بدی و با ماشین جلویی برخورد کنی اتفاق خاصی نمیفته و نهایتا دزدگیرش به صدا در میاد. اما خب واسه راحتتر شدن خیالت میتونی از یه مانع دیگه استفاده کنی. مثل این ستونهایی که توی مسابقات اتومبیلرانی موقعی که یه ماشین میخواد لاستیک عوض کنه دم ایستگاه میذارن که مثلا دقیقا اینجا پارک کنه. توهم میتونی از چنین مانعی که حتی میتونه از مقوا ساخته شده باشه استفاده کنی. یکی هم بیرون باشه و فاصله رو بهت بگه. چنین تمرینهایی رو باید برای هر چهار طرف (در مورد خودت فقط عقب و جلو) انجام داد.
چون این لیمیتها برای هر ماشینی فرق میکنه وقتی شخصی سوار یه ماشینی میشینه که از نظر ابعاد با ماشین قبلیش فرق میکنه با مشکل مواجه میشه.
همه ی ما میدونیم که تمرین میتونه خیلی از مشکلات مارو حل میکنه. اما به دلیل چیز بودن هیچوقت تمرین نمیکنیم. فقط و فقط تمرین.
Atthar
03-21-2006, 10:14 AM
مثلا من هر وقت كه بخوام به ماشين پشتي بچسبونم سرم رو بالا تر ميارم تا كاملا صندوق عقب رو ببينم و دقيقا ميشه متوجه شد كه واقعا چسبيده.
پستت رو من همین الان دیدم. ممنون
اما این تیکه رو کاملا مخالفم. یه راننده ی حرفه ای برای اینکه ببینه ماشین میره تو جوب یا نه هیچوقت سرش رو تکون نمیده. ابعاد ماشین چیزیه که باید با تمرین درک بشه. مخصوصا در مورد قسمت جلوی ماشین. موقعی که میخوایی پشت یه ماشین پارک کنی اینکه سرتو بالا بگیری تا بتونی جلوی کاپوت رو بگیری کاملا غیرحرفه ای هست!
Shazdeh
03-21-2006, 11:07 AM
پستت رو من همین الان دیدم. ممنون
اما این تیکه رو کاملا مخالفم. یه راننده ی حرفه ای برای اینکه ببینه ماشین میره تو جوب یا نه هیچوقت سرش رو تکون نمیده. ابعاد ماشین چیزیه که باید با تمرین درک بشه. مخصوصا در مورد قسمت جلوی ماشین. موقعی که میخوایی پشت یه ماشین پارک کنی اینکه سرتو بالا بگیری تا بتونی جلوی کاپوت رو بگیری کاملا غیرحرفه ای هست!
من صندوق عقب رو گفتم http://qsmile.com/qsimages/20.gif .و البته كاملا حرفت رو قبول دارم. هيچوقت نميشه با چرخش سر جلو كاپوت رو ديد!! http://qsmile.com/qsimages/302.gif اما اگه كمي سر رو بالا ببري ميتوني صندوق رو بيشتر ببيني. منظورم در مورد مثلا پارك دوبل تو جاهايي هست كه فقط به اندازه 40 يا 50 سانت بيشتر از ماشينت جا هست. و البته من صحبتم براي كسايي بود كه هنوز مختصات ماشين دستشون نيومده. من الان بيشترين كاربرد رو از آينه هاي بغلم دارم. واقعا ديد كاملي بهم ميده و در تمام موارد حتي تو پارك دوبل هم به جاي نگاه كردن به عقب بيشتر به آينه راستم نگاه ميكنم.
راستي اطهر بهتره بري سراغ تكنيكهاي حرفه اي.
Atthar
03-21-2006, 12:04 PM
شازده جان نگرفتی منظورمو! :d اکثرا برای دنده عقب سرشون رو بر میگردونن. این طبیعیه. منظور من از اینکه راننده ی حرفه ای سرش رو تکون نمیده چرخوندن سر نبود. بلکه برای اینکه ببینی فاصله بین کاپوت و ماشین جلویی چقدره یا اینکه صندوق عقب با ماشین عقبی چقدر فاصله داره اصلا درست نیست که سرت رو بالا بیاری. حرکت سر فقط باید حول محور Z باشه! (چرخشی) :d نه باید در جهت Z به سمت بالا حرکت کنه و ن در جهت x و y حرکت کنه. فقط چرخوندن سر جایز هست و بس! درسته. کمی اغراق کردم. برای چرخوندن سر لازمه که سر رو کمی به سمت چپ حرکت بدیم. اما فقط همین یه استثنا وجود داره! البته به قول خودت کسانی که لیمیتهای ماشین دستشون نیست مجبورن اینکارو بکنن. اما اگه وقت بذارن و تمرین کنن اونوقت نیازی نیست و مهمتر از اون "نباید" سرشون رو بالا یا چپ و راست ببرن. باید اینقدر به ابعاد ماشین تسلط داشته باشن که بدون اینکه صندوق عقب رو ببینن فاصله بین صندوق عقب و مانع پشتی رو تشخیص بدن.
خب. برنامه ی شمال امروز من هم به هم خورد و تا فردا مهمون فروم هستم. تا فردا این تاپیک رو استاد میکنم! :d تکنیک بعدی که میخوام یاد بدم هم توی جاده قابل استفاده هست. البته کاربرد اصلی این تکنیک توی پیست هست. اما راننده ای که به این تکنیک تسلط داره توی جاده هم ازش استفاده میکنه. اسم این تکنیک Heel and Toe هست. یعنی پاشنه و انگشت. این تکنیک باعث میشه که بتونید پیچ ها رو با سرعت بیشتری طی کنید و بتونید سرعتتون رو حتی در مواقعی که شعاع پیچ زیاد هست در حد قابل توجهی حفظ کنید. مهمتر اینکه با این تکنیک بعد از عبور از پیچ موتور به دلیل اینکه توی دور بالا کار میکنه شتاب گرفتن رو برای شما بسیار راحت میکنه. این تکنیک به این صورت هست:
قبل شروع پیچ یعنی جایی که فقط چند متر به پیچ باقی مونده پای چپ رو روی کلاچ قرار بدید. انگشتان پای راست رو روی ترمز و پاشنه ی پای راست رو روی پدال گاز قرار بدید. کلاچ بگیرید و فورا با پنجه پای راست ترمز و سریعا بعدش با پاشنه ی پای راست پدال گاز رو فشار بدید و در این لحظه میتونید با خیال راحت معکوس بدید و کلاچ رو ول کنید. توجه کنید که تمام این حرکات باید سریعا انجام بشه. سه حرکت اول هم که همون بازی با پدالها هست باید با دقت کامل انجام بشه. برای اینکه ترتیبشون یادتون بمونه این نکته رو همیشه به یاد داشته باشید که کار روی پدالها از سمت چپ شروع میشه.
کلاچ
ترمز
گاز
بعد از این کار مشاهده میکنید که ماشین به راحتی و با سرعت بالا پیچ رو رد میکنه. و به دلیل اینکه شما پدال گاز رو هم گرفتید بعد از پیچ دور موتور بالا هست. در نتیجه راحت میتونید شتاب بگیرید.
حالا دلیل منطقی این کار چیه؟ تمام این کارها برای این هست که بدون افت دور موتور معکوس بدیم. در حالت عادی برای عبور از پیچ وقتی ترمز میکنید و معکوس میدید دور موتور پائین میاد و بعد از پیچ شتاب گرفتن کمی زمان میبره. اما وقتی از Heel and Toe استفاده میکنید چون موقع معکوس دادن پدال گاز رو هم فشار دادید دور موتور بالا میمونه و این کار به شتاب گرفتن ماشین کمک میکنه. به دلیل اینکه توی دور موتور بالا بوستر ترمز بهتر عمل میکنه با Heel and Toe میتونید از ترمز هم بهره ی بیشتری ببرید.
توی کانالهای AB Motors و Motors TV من بارها دیدم که دوربین رو روی پاهای راننده تنظیم کردن و این تکنیک به راحتی قابل مشاهده هست. اگه احیانا فیلمی از این تکنیک رو تونستید ضبط کنید ممنون میشم برای استفاده ی بچه های اینجا قرار بدید.
برای تمرین این تکنیک من پیشنهاد میکنم به یه محوطه ی باز برید. حتما نیازی نیست که هنگام پیچیدن این کار رو انجام بدید. برای تمرین های اولیه میتونید موقعی که دارید به جلو حرکت میکنید یه معکوس بدید و این تمرین رو انجام بدید. دقت کنید که این تکنیک رو موقعی توی جاده انجام بدید که بهش تسلط کامل پیدا کردید. در این صورت عبور از پیچها به سادگی انجامپذیر هست. اما در غیر این صورت ممکنه توی بازی با پدالها قاطی کنید و سر پیچ به جای اینکه ترمز کنید بیشتر گاز بدید و برید قاطی باقالیا. همونطور که گفتم ابتدا این تمرین رو دوی مسیر مستقیم به مقدار زیاد انجام بدید. سپس توی یک فضای باز توی این پیچ فرضی با شعاع زیاد تمرین کنید و رفته رفته شعاع پیچ رو کم کنید. بعد میتونید این کار رو توی پیچهای پیست انجام بدید. اونقدر باید تمرین کنید تا برای این تکنیک نیازی به فکر کردن نداشته باشید. همونطور که دنده عوض کردن رو به طور غریزی انجام میدید انجام این تکنیک رو هم باید به حدی برسونید که به طور غریزی قابل انجام باشه و نیاز تمرکز نداشته باشه. به نظر من تا 500 بار این تکنیک رو تمرین نکردید توی جاده ازش استفاده نکنید. وقتی به اون حد رسیدید میتونید سر کوچتون هم ازش استفاده کنید. چون اونموقع این تکنیک براتون عادی شده. ضرر خاصی هم برای اتومبیل نداره.
نکته دیگه پدالها هست. توی بعضی از ماشینها مثل پراید این کار انجام پذیر هست. اما توی بعضی از ماشینها مثل 405 به دلیل فاصله ای که پدال گاز از ترمز داره نمیتونید یک پا رو روی هردو پدال قرار بدید. برای رفع این مشکل میتونید از این کیتهای پدال اسپورت استفاده کنید. این پدالها رو روی پدالهای اصلی نصب میکنید و باعث میشن که پدالها در یک سطح قرار بگیرن. اگه پاتون کوچیک هست و فاصله ی عرضی پدال گاز و ترمز مانع گرفتن هردو پدال میشه ........ اینجاست که لزوم استفاده از کفشهای مخصوص رانندگی مشاهده میشه. این کفشها طول زیادی دارن و با استفاده از این کفشها میتونید از Heel and Toe به شدت لذت ببرید. یا میتونید از این کتونی های آدیداس تقلبی که خیلی بی ریخت هستن استفاده کنید. در عین بی ریخت بودن به دلیل غیر استاندارد بودن طول زیادی دارن. قسمت خالی بین انگشتان و نوک کفش رو با پنبه پر کنید! :d
Shazdeh
03-21-2006, 12:28 PM
ممنون.درباره اون مطلب دنده عقب و حركات موزون سر مشكل برطرف شد. http://qsmile.com/qsimages/18.gif
زاستي يه تكنيكي بود كه كلاچ رو تا ته نگه ميداشتيم بعد گاز رو هم تا ته و بعد يهو كلاچ رو ول ميكنيم ...اسمش يادم نيست اما من يه شب ازش استفاده كردم.تست شده عمل ميكنه! http://qsmile.com/qsimages/15.gif
البته منحرف ميشه اما ميگم : http://qsmile.com/qsimages/247.gif
يه شب تو برگشت به خونه بودم كه تو خيابون فرحزادي از سمت شهرك بالا ميرفتم. سرعتم نسبت به خيابوني كه توش بودم بالا بود دقيق نميدونم اما 130 تا رو رد كرده بودم.
يه ماكسيما جلوم بود واسش چراغ دادم و همينجوري گاز دادم .شروع كرد به كنار كشيدن من هم تقريبا داشتم از كنارش رد ميشدم كه نميدونم چرا وحشي شد http://qsmile.com/qsimages/108.gif كشيد سمت من. من هم يه لحظه با فرمون بازي كردم و يهو احساس كردم پشت ماشين داره بلند ميشه. همه اينها تو يه لحظه خيلي كوتاه اتفاق افتاد. تو همين هين اصلا ترمز نكردم.كلاچ رو تا ته گرفتم و ول كردم و البته فرمون رو هم عين سنگ نگه داشته بودم. خب نتيجه حيرت آور بود. ماشين خيلي سريع استيبل شد. اما من تا يك ساعت عين گچ سفيد شده بودم.
Atthar
03-21-2006, 12:40 PM
اول بحث رو یه جور دیگش کنیم:
اینی که گفتی واسه مواقعی استفاده میشه که نیاز به شتاب سریع داری. وقت برای معکوس دادن هم نداری. فرض کن توی لاین مخالف هستی و میخوایی از یه ماشین سبقت بگیری. یهو میبینی که از روبرو داره ماشین میاد. طبیعتا اونقدر وقت نداری که معکوس بدی. اینجاست که کلاچ رو میگیری (حتما هم لازم نیست تا ته بگیری) چون پا روی پدال گاز هست و ماشین خلاص هست دور موتور به راحتی بالا میره. وقتی بالا رفت یهو کلاچ رو ول میکنی و میبینی که ماشین از جاش کنده میشه. جاهایی که قراره شخصی چیز بازی در بیاره و در حالی که ماشین داره حرکت میکنه تیک آف کنه (هرچند درست نیست که برای این حالت لفظ تیک آف به کار بره و منظور فقط هرزگردی لاستیکها هست) میتونی از این روش استفاده کنی. البته توی سرعتهای بالا فقط ماشین یکدفعه شتاب میگیره و هرزگردی لاستیک نخواهیم داشت. اما توی سرعتهای پائین به راحتی لاستیک درجا میچرخه.
حالا بریم سر این قضیه ی شما. نمیدونم چی شد که اینطور شد! :d ولی ترمز نگرفتنت بهترین کار بود. یه بار امتحان کنیم ببینیم چطور میشه. :d آها یه چیز دیگه. ماشینت به نظر باید دیفرانسیل جلو باشه. درسته؟ فکر کنم اینکاری که کردی توی مواقع خطر در مورد دیف عقب ها نتیجه ی معکوس بده و باعث بشه یه دفعه ماشین دونات بزنه! :d
Shazdeh
03-21-2006, 01:33 PM
البته كاربرد اصلي اين كار تو همون دريفت هاست كه توي پيچ ها بكار ميره.
ماشين من هم 405 بود و خب اين كار باعث شد كه چرخهاي جلو شتاب بگيرن و من به اون دنيا نرم. ولي جدا اصلا احساس خوبي نيست وقتي كه ميبيني ماشين داره از جاده كنده ميشه و از كنترلت خارج ميشه.
براي ماشين هاي ديفرانسيل عقب هم نتيجه خوبي نميده چون عقب ماشين رو زمين نيست و با اين كار بيشتر تحريك ميشه و يهو ميبيني ماشين به پشت خوابيده!
Atthar
03-21-2006, 02:10 PM
البته كاربرد اصلي اين كار تو همون دريفت هاست كه توي پيچ ها بكار ميره.
:blink: :blink: :blink: این که گفتی یعنی چه؟ کدوم مدل دریفت منظورت هست؟ فکر نکنم ربطی به دریفت داشته باشه. چون توی دریفت تا جایی که میتونی باید هر دو سر ماشین رو کنترل کنی و اگه یک طرف حرکت بیشتری بکنه کنترل به هم میخوره و اسپین میشی! بیشتر و دقیقتر توضیح بده ببینم!
ضمنا علاقه مندان فقط ما چند نفریم؟ اکثرا هم که نرم تن تشریف دارن! :laugh: امیرهومن هم فکر کنم /مطمئن نیستم/ اطلاعاتش خوب بود. جاش خالیه! :d
SherlockHolmes
03-21-2006, 03:10 PM
خانم ها اصولا در تشخیص فاصله ها مشکل دارن!!مشکل شما نیست!این یه مسئله ثابت شده است!و اگه اشتباه نکنم به هورمون ها مربوطه!!همونطور که در تشخیص رنگها آقایون خیلی ضعیفن!!
Shazdeh
03-21-2006, 03:57 PM
نميدونم دقيق يادم نيست ولي اين هم يه روشي هست كه توي پيچ ها بكار ميره.
چيزهايي كه يادم مونده اينه: وقتي به پيچ رسيدي با سرعت بالا بدون اينكه گاز رو رها كني فرمون رو به سمت پيچ ميپيچونيم. تا اينجا ميشه آندر استير.
حالا كلاچ رو ميگيريم و گاز رو همچنان ادامه ميديم تا دور موتور بالا بياد و تو اين حالت اگه كلاچ رو رها كنيم ته ماشين از جاده جدا ميشه. حالا ميشه با فرمون ماشين رو تو پيچ كنترل كرد.
فكر كنم همينطوري بود البته من تو پيچ تا حالا استفاده نكردم. شايد هم اشتباه ميكنم! http://qsmile.com/qsimages/297.gif
Atthar
03-21-2006, 04:21 PM
مرسی واسه توضیحات
اما میشه توضیح بدی آندراستیر یعنی چی؟ گفتی که بعد از تقه زدن به فرمون ماشین آندراستیر میشه. بعدش دوباره گفتی که کلاچ میگیری و .......... بعد از رها کردن کلاچ ته ماشین از جاده جدا میشه. اونوقت فرق این جدا شدن با آندراستیر چیه؟! :d
Shazdeh
03-21-2006, 05:17 PM
مرسی واسه توضیحات
اما میشه توضیح بدی آندراستیر یعنی چی؟ گفتی که بعد از تقه زدن به فرمون ماشین آندراستیر میشه. بعدش دوباره گفتی که کلاچ میگیری و .......... بعد از رها کردن کلاچ ته ماشین از جاده جدا میشه. اونوقت فرق این جدا شدن با آندراستیر چیه؟! :d
من درست نميدونم.به اميده توضيح شما گفتم.
اما فكر ميكردم آندراستير از دست دادن كنترل جلوي ماشينه وقتي كه ناگهاني تو سرعت بالا فرمون رو بچرخونيم و آور استير از دست دادن كنترل عقب ماشين با اون شتاب كه بوسيله رها كردن كلاچ ميديم.؟!
Mojgan110
03-21-2006, 05:17 PM
ها .. من هم يه سوال داشتم :
من هر وقت كه توي جاده يك چاله يا دست اندازي هست و ميخوام چرخ ماشين توش نيفته ،تازه بدتر چرخ را كاملا ميندازم داخل چاله !!
هميشه فرمون را اين مواقع ميدم سمت چپ .. خودمم چپ دستم ... حالا نميدونم چجوري اين عادت از كله ام بپره ؟!!
Bahreyni
03-21-2006, 05:20 PM
من هر وقت كه توي جاده يك چاله يا دست اندازي هست و ميخوام چرخ ماشين توش نيفته ،تازه بدتر چرخ را كاملا ميندازم داخل چاله !!
هميشه فرمون را اين مواقع ميدم سمت چپ .. خودمم چپ دستم ... حالا نميدونم چجوري اين عادت از كله ام بپره ؟!!
احتمالا برمیگرده به جنسیت شما:d
Shazdeh
03-21-2006, 05:23 PM
بسته با اينكه چاله كجاست بايد تصميم بگيري. معمولا ميشه چاله رو انداخت بين دو تا چرخ و رد شد. اما اگه نتوني اين كار رو بكني (عادت) يا اينكه چاله به يكي از چرخها نزديك باشه ميتوني فرمون رو به سمت چرخ مخالف بچرخوني و چاله رو رد كني. بستگي به سرعت و اندازه چاله و مهارت در رانندگي داره.
میلاد_21
03-21-2006, 05:28 PM
پس پیشنهاد میشه هیچ عکس العملی نشون نده و راهت رو مستقیم ادامه بده! نباید بیفتی توی چاله قاعدتاً!! http://qsmile.com/qsimages/302.gif
وقتی سعی کنی نیفتی، میفتی! پس سعی نکن نیفتی!! مفهومه؟ http://qsmile.com/qsimages/294.gif
Atthar
03-21-2006, 06:05 PM
من درست نميدونم.به اميده توضيح شما گفتم.
اما فكر ميكردم آندراستير از دست دادن كنترل جلوي ماشينه وقتي كه ناگهاني تو سرعت بالا فرمون رو بچرخونيم و آور استير از دست دادن كنترل عقب ماشين با اون شتاب كه بوسيله رها كردن كلاچ ميديم.؟!
برعکس نگفتی؟ :d
دروغ چرا. خودمم تو شک افتادم! نهایتا تا امشب خبرشو میدم.
مژگان جان همونطور که میدونی اینکه فرمون رو همیشه میدی سمت چپ از روی عادت هست. توی اینجور مواقع به نظرم سرعت رو کم کن تا فرصت بیشتری برای فکر کردن داشته باشی. حتما اگه فکر کنی خودت میتونی تصمیم بهتری بگیری. رد کردن چاله فرمول خاصی نداره! اما چون فکر نمیکنی یا اصلا فرصت برای فکر کردن نداری سرعتت رو کم کن. به مرور زمان مغزت برای اینجور مواقع آماده میشه و میتونی بدون کم کردن سرعت هم تصمیم درست رو بگیری.
raspina
03-21-2006, 09:22 PM
خانم ها اصولا در تشخیص فاصله ها مشکل دارن!!مشکل شما نیست!این یه مسئله ثابت شده است!و اگه اشتباه نکنم به هورمون ها مربوطه!!همونطور که در تشخیص رنگها آقایون خیلی ضعیفن!!
البته من فک میکنم به قول بچه ها این بیشتر به تمرین بستگی داره :soot:
Iced Angel
03-21-2006, 09:24 PM
البته من فک میکنم به قول بچه ها این بیشتر به تمرین بستگی داره :soot:
تنکس دادم دلت انقدر نسوزه :d
raspina
03-21-2006, 09:25 PM
تنکس دادم دلت انقدر نسوزه :d
مرسی :blush: :rolleyes:
Shazdeh
03-21-2006, 10:56 PM
نویسنده Atthar
برعکس نگفتی؟
دروغ چرا. خودمم تو شک افتادم! نهایتا تا امشب خبرشو میدم.
اگه توضيحش درست باشه كه درست گفتم .من شكم توي توضيح اين 2 تا بود.
يه چيزي حالا . فكر ميكنم اگه از معكوس كشيدن بگي و بعد بيايي سراغ اينها بهتر باشه. چون همه اينها در صورتي جواب ميده كه اعمالي مثل معكوس كشيدن صحيح - كنترل درست فرمان - حفظ دور موتور مناسب و .... درست اجرا بشن و رعايت بشند.
به هر حال اطهر جان ما تشنه اطلاعات توايم. شمال هم نرو خبري نيست مثل هميشه دريا پر آبه. ملت هم ... هستند. (بسته به علاقه جاي خالي را پر كنيد)
Atthar
03-21-2006, 11:40 PM
آخه من چرا اینقدر بدشانسم؟ سه ساعت نشستم تایپ کردم. سر باز کردن Paint اپرا کرش کرد و ........
چه میشه کرد. عشق به فرومه دیگه. دوباره میگم.
اولا شازده جان الان و توی این لحظه میتونی بری بزرگترین سوتی سال رو ثبت کنی. به نام اطهر. که جای آور استیر رو با آندراستیر اشتباه گفت! :d حق با توئه و آندراستیر مربوط به جلوی ماشین و آوراستیر مربوط به عقب ماشین هست.
در مورد اون نکاتی که گفتی به نظرم چیزایی مثل معکوس دادن و ..... از مسائل ابتدایی به حساب میاد. اما هرازگاهی بین آموزش تکنیکها به کمک هم این مطالب رو آموزش میدیم. راستش من خودم راننده ی حرفه ای نیستم. شاید فقط دانش حرفه ای بودن رو اونهم در حد کم بلد باشم. اما تجربه ندارم و برای حرفه ای بودن داشتن تجربه مهمتر از دانش هست.
خب. یکی از این اصول مهم ریس لاین هست. توی یک مسابقه یا هرجای دیگه ای که نیاز داریم سریع حرکت کنیم یکی از مهمترین نکاتی که برای حرکت سریعتر راننده توی اون نقش داره ریس لاین صحیح هست. ریس لاین چیه؟ با اینکه نا ندارم اما توضیح میدم. فرض کنید که پائین ماشینتون دقیقا وسط یک قلم کار گذاشته شده. این قلم با زمین تماس داره و وقتی که حرکت میکنید مسیر حرکت شما رو روی جاده میکشه. به خطوطی که این قلم هنگام رانندگی میکشه ریس لاین گفته میشه. به زبان دیگه ریس لاین مسیر حرکت شما در جاده هست. اهمیت ریس لاین توی پیچها معنا پیدا میکنه. چرا؟ میگم. همونطور که میدونید چرخوندن فرمان و پیچیدن با اتومبیل باعث افت سرعت میشه. برای عبور از پیچها هم نیاز داریم که فرمون رو بپیچونیم! هرچقدر شعاع پیچی که ازش عبور میکنیم بیشتر باشه افت سرعت کمتری خواهیم داشت. قاعدتا عبور از پیچی با شعاع 10 متر افت سرعت بیشتری نسبت به پیچی با شعاع 30 متر داره. پس باید سعی کنیم که هنگام عبور از پیچ بیشترین شعاع پیچ رو داشته باشیم و سعی کنیم. چجوری؟ اینجوری:
برای عبور از پیچها یک اصل وجود داره. از قسمت خارجی پیچ وارد پیچ میشید. به طرف قسمت داخلی حرکت میکنید. وقتی به وسط پیچ رسیدید به سمت خارج پیچ حرکت میکنید. توی عکس این اصل کاملا واضح هست. (پیشاپیش از ضایع بودن عکس عذر میخوام) ریس لاین سمت راست اشتباه و ریس لاین سمت چپ درست هست. همونطور که مشاهده میکنید توی ریس لاین سمت چپ شعاع پیچ بیشتر از ریس لاین سمت راست هست و در نتیجه افت سرعت کمتری رو خواهیم داشت. با استفاده از همین اصل میتونید برای انواع پیچها و حتی قسمتهای مارپیچ ریس لاین درست رو مشخص کنید.
Ghamnevis
03-22-2006, 02:35 AM
آخ جون ماشين بازي http://qsmile.com/qsimages/84.gif http://qsmile.com/qsimages/124.gif
از لحاظ تئوري و دونستن اصلاحات در حد صفر هستم ولي سعي ميكنم تجربياتمو در اختيارتون بذارم !
خوب از كجا شروع كنيم اطهر ؟ :d
Ghamnevis
03-22-2006, 02:42 AM
آخه من چرا اینقدر بدشانسم؟ سه ساعت نشستم تایپ کردم. سر باز کردن Paint اپرا کرش کرد و ........
چه میشه کرد. عشق به فرومه دیگه. دوباره میگم.
اولا شازده جان الان و توی این لحظه میتونی بری بزرگترین سوتی سال رو ثبت کنی. به نام اطهر. که جای آور استیر رو با آندراستیر اشتباه گفت! :d حق با توئه و آندراستیر مربوط به جلوی ماشین و آوراستیر مربوط به عقب ماشین هست.
در مورد اون نکاتی که گفتی به نظرم چیزایی مثل معکوس دادن و ..... از مسائل ابتدایی به حساب میاد. اما هرازگاهی بین آموزش تکنیکها به کمک هم این مطالب رو آموزش میدیم. راستش من خودم راننده ی حرفه ای نیستم. شاید فقط دانش حرفه ای بودن رو اونهم در حد کم بلد باشم. اما تجربه ندارم و برای حرفه ای بودن داشتن تجربه مهمتر از دانش هست.
خب. یکی از این اصول مهم ریس لاین هست. توی یک مسابقه یا هرجای دیگه ای که نیاز داریم سریع حرکت کنیم یکی از مهمترین نکاتی که برای حرکت سریعتر راننده توی اون نقش داره ریس لاین صحیح هست. ریس لاین چیه؟ با اینکه نا ندارم اما توضیح میدم. فرض کنید که پائین ماشینتون دقیقا وسط یک قلم کار گذاشته شده. این قلم با زمین تماس داره و وقتی که حرکت میکنید مسیر حرکت شما رو روی جاده میکشه. به خطوطی که این قلم هنگام رانندگی میکشه ریس لاین گفته میشه. به زبان دیگه ریس لاین مسیر حرکت شما در جاده هست. اهمیت ریس لاین توی پیچها معنا پیدا میکنه. چرا؟ میگم. همونطور که میدونید چرخوندن فرمان و پیچیدن با اتومبیل باعث افت سرعت میشه. برای عبور از پیچها هم نیاز داریم که فرمون رو بپیچونیم! هرچقدر شعاع پیچی که ازش عبور میکنیم بیشتر باشه افت سرعت کمتری خواهیم داشت. قاعدتا عبور از پیچی با شعاع 10 متر افت سرعت بیشتری نسبت به پیچی با شعاع 30 متر داره. پس باید سعی کنیم که هنگام عبور از پیچ بیشترین شعاع پیچ رو داشته باشیم و سعی کنیم. چجوری؟ اینجوری:
برای عبور از پیچها یک اصل وجود داره. از قسمت خارجی پیچ وارد پیچ میشید. به طرف قسمت داخلی حرکت میکنید. وقتی به وسط پیچ رسیدید به سمت خارج پیچ حرکت میکنید. توی عکس این اصل کاملا واضح هست. (پیشاپیش از ضایع بودن عکس عذر میخوام) ریس لاین سمت راست اشتباه و ریس لاین سمت چپ درست هست. همونطور که مشاهده میکنید توی ریس لاین سمت چپ شعاع پیچ بیشتر از ریس لاین سمت راست هست و در نتیجه افت سرعت کمتری رو خواهیم داشت. با استفاده از همین اصل میتونید برای انواع پیچها و حتی قسمتهای مارپیچ ریس لاین درست رو مشخص کنید.
خيلي از اين مسائل بيشتر فقط از جنبه تئوري ارزش دارند و شايد توي عمل كارآيي نداشته باشند...
موردي كه الآن اطهر بهش اشاره كرد يك كار ساده است ، بريدن پيچ ! يعني همون حركت از خارج پيچ به سمت داخل ... ولي :d
اگر به يك پيچ تند رسيديد و همزمان از لاين مخالف هم يك ماشين ميومد و شما هم دلتون نخواد كه سرعت رو كم كنيد چه ميكنيد ؟
شايد ديوانگي محض باشه ، ولي ميتونيد با حفظ حداكثر شتاب ممكنه و سرعت پيچ رو رد كنيد !
ببينم كسي راهي به ذهنش ميرسه :d
Atthar
03-22-2006, 03:36 AM
خيلي از اين مسائل بيشتر فقط از جنبه تئوري ارزش دارند و شايد توي عمل كارآيي نداشته باشند...
خب بین این چیزی که منظورت هست و کلمه ی "مزخرف" چه تفاوتی میشه گذاشت؟ چیزی که تو عمل کاربرد نداشته باشه رو میخواییم چیکار؟ عجیبه وا hTtp://qsmile.com/qsimages/42.gif
انی وی. این تاپیک رو باز کردم که توش تکنیکها و شگردهایی بیشتر از اصول اولیه ی آماتور یاد بگیرم و یاد بدم. اما دیدم واسه نکات ابتدایی هم علاقه مندانی هستن و از طرف دیگه تاپیک مشابهی وجود نداره. به همین خاطر در مورد هر دو گزینه اینجا با دوستان گفتگو میکنیم. دیگه اینکه فلان مساله تو عمل ارزش نداره یا بیست سوالی یا ...... واسه چیه من نمیدونم! خیلی وقته تصمیم گرفتم مسائل ساده رو پیچیده نکنم و باهاشون بازی نکنم.
Ghamnevis
03-22-2006, 03:45 AM
خب بین این چیزی که منظورت هست و کلمه ی "مزخرف" چه تفاوتی میشه گذاشت؟ چیزی که تو عمل کاربرد نداشته باشه رو میخواییم چیکار؟ عجیبه وا hTtp://qsmile.com/qsimages/42.gif
انی وی. این تاپیک رو باز کردم که توش تکنیکها و شگردهایی بیشتر از اصول اولیه ی آماتور یاد بگیرم و یاد بدم. اما دیدم واسه نکات ابتدایی هم علاقه مندانی هستن و از طرف دیگه تاپیک مشابهی وجود نداره. به همین خاطر در مورد هر دو گزینه اینجا با دوستان گفتگو میکنیم. دیگه اینکه فلان مساله تو عمل ارزش نداره یا بیست سوالی یا ...... واسه چیه من نمیدونم! خیلی وقته تصمیم گرفتم مسائل ساده رو پیچیده نکنم و باهاشون بازی نکنم.
شرمنده و عذر ميخوام اگر منظورم رو بد رسوندم :)
اطهر جان خيلي از اين تكنيك هايي كه ميگي صرفا به درد پيست ميخوره كه ميدوني سر پيچ بعدي از روبرو ماشين نمياد و يا مثلا عابر پياده نميپره جلوت !
واسه همين گفتم كه خيلي از اين تكنيك ها ارزش عملي ندارند ، تعداد كساني هم كه بخوان اينجا رانندگي حرفه اي بكنند خيلي كم كه هيچ ميتونم بگم اصلا نيست ! يعني نداريم كسي كه كارش پيست باشه ، واسه همين اينجوري گفتم.
به قول خودت اني وي ، بهتره بيايم سراغ تكنيك هايي كه براي رانندگي در شهر ، جاده كاربرد داره .
اين رو هم فراموش نكن كه براي مثال تكنيكي كه در صفحه اول گفتي و خودت هم گفتي بچه هاي پيست اينجور گفتند و ... تقريبا هيچ كارآيي نداره ! (مثال : فرض كن سر يك پيچ كه سمت داخل پيچ هم يك تپه هستش و شما به پشت تپه مسلط نيستي يك دفعه يك ماشين جلوت سبز ميشه ، فكر ميكني تحت اين شرايط چقدر آمادگي ذهني داري كه بتوني در عرض كمتر از يكي دو ثانيه اون كارها رو انجام بدي ؟)
باز هم اني وي :d اگر باعث كدورت شدم عذر ميخوام :)
پ.ن : پيشنهاد ميكنم بريم سراغ تكنيك هايي كه كارآيي بيشتري داشته باشند نه صرفا در سرعت بالا و براي كنترل ماشين در لحظه تصادف و ... :d پايه اي ؟
Atthar
03-22-2006, 03:57 AM
شما یه زحمت بکش پست اول رو دوباره بخون. مخصوصا این قسمت رو:
همونطور که از اسم تاپیک پیداست این تکنیک ها فوق رانندگی هستن و اکثرشون کاربردی ندارن که هیچ. خطرساز هم هستن. اما اگه غیر این مورد بود من حتما ذکر میکنم.
فقط یادم رفت به جای "کاربردی ندارن" بنویسم "توی جاده کاربردی ندارن". تابحال سعی کردم چیزایی بگم که توی حالت عادی هم کاربرد داشته باشه. اینکه میگی Left foot braking توی جاده قابل استفاده نیست به خودت بستگی داره. وگرنه دوستان من از این تکنیک کنترل ماشین توی مواقعی بسیار خطرناکتر از حالتی که خودت ذکر کردی استفاده میکنن. حتی خود من هم در عین حال که گفتم بسیار ضرر داره چند بار تمرین کردم که بتونم توی مواقع ضروری ازش استفاده کنم. شاید شما آمادگی ذهنی برای انجامش نداشته باشی. اما این دلیل نمیشه که چون شما نداری بقیه هم ندارن! همونطور که گفتم به خود شخص مربوط میشه.
در مورد تکنیکهای پرکاربردتر هم استفاده میبریم از محضرت. خودمم اگه چیزی به ذهنم رسید میگم. اما پستهای قبلی من بیشترشون واسه استفاده در جاده هم کاربرد دارن و از این به بعد به تکنیکهای فوق بیشتر میپردازم.
لپ کلام اینکه این تاپیک دیگه به تاپیک رانندگی تبدیل شده. چه فوق و چه آماتور. از صحبتها و تجربیات تمام دوستان بهره مند میشیم و خودم سعی میکنم حداکثر استفاده رو از مطالبی که بیان میکنید ببرم. :goatee:
Ghamnevis
03-22-2006, 04:10 AM
شما یه زحمت بکش پست اول رو دوباره بخون. مخصوصا این قسمت رو:
فقط یادم رفت به جای "کاربردی ندارن" بنویسم "توی جاده کاربردی ندارن". تابحال سعی کردم چیزایی بگم که توی حالت عادی هم کاربرد داشته باشه. اینکه میگی Left foot braking توی جاده قابل استفاده نیست به خودت بستگی داره. وگرنه دوستان من از این تکنیک کنترل ماشین توی مواقعی بسیار خطرناکتر از حالتی که خودت ذکر کردی استفاده میکنن. حتی خود من هم در عین حال که گفتم بسیار ضرر داره چند بار تمرین کردم که بتونم توی مواقع ضروری ازش استفاده کنم. شاید شما آمادگی ذهنی برای انجامش نداشته باشی. اما این دلیل نمیشه که چون شما نداری بقیه هم ندارن! همونطور که گفتم به خود شخص مربوط میشه.
در مورد تکنیکهای پرکاربردتر هم استفاده میبریم از محضرت. خودمم اگه چیزی به ذهنم رسید میگم. اما پستهای قبلی من بیشترشون واسه استفاده در جاده هم کاربرد دارن و از این به بعد به تکنیکهای فوق بیشتر میپردازم.
لپ کلام اینکه این تاپیک دیگه به تاپیک رانندگی تبدیل شده. چه فوق و چه آماتور. از صحبتها و تجربیات تمام دوستان بهره مند میشیم و خودم سعی میکنم حداکثر استفاده رو از مطالبی که بیان میکنید ببرم. :goatee:
اطهر جان تجربه تصادف شديد رو داشتي ؟ طوري كه توي گزارش افسر راهنمايي رانندگي هم حتي يك درصد مقصر نباشي ؟ http://qsmile.com/qsimages/27.gif
من چندين بار داشتم ، و به اندازه هزاران بارش رو هم نداشتم ! نميدونم اصفهان اومدي يا نه ! ولي مردم اصفهان متاسفانه به رانندگي خركي معروفند ، اون موردي كه نوشتي اگر كاربرد هم داشته باشه فقط توي همون جاده است ! نه تو شهر كه شما توي يك خيابون امكان مانورت خيلي كمه خصوصا كه اينور اونورت هم ماشين باشه !
به هر حال فكر ميكنم بحث بيهوده اي هستش :) نميدونم چرا ولي خوب من ازت عذر ميخوام :)
بچسب به خود تاپيك ! :)
میلاد_21
03-22-2006, 02:20 PM
خوب حالا همه اینا رو که گفتی، من که ماشینم اوتوماتیکه چجوری باید انجام بدم؟؟ http://qsmile.com/qsimages/292.gif http://qsmile.com/qsimages/302.gif
Atthar
03-22-2006, 04:52 PM
چیو چجوری انجام بدی؟ اکثر این تکنیکها با اتوماتیک هم قابل انجام هستن. اگه هم نیستن که هیچی دیگه..... مثلا Heel and Toe رو میخوایی با اتوماتیک انجام بدی؟! http://qsmile.com/qsimages/292.gif پیشنهاد میکنم ماشینت رو بفروش و به جاش یه خروس قندی بخر. بعد خروس قندی رو بفروش به جاش یه ماشین دنده دستی بگیر!
اگه میخوایی به مسافرت یا محل کار بری و شب جمعه ها با دوستات بری دیسکو همین ماشین خوبه. اما اگه میخوایی بری طرف رانندگی یه ذره حرفه ای اتوماتیک رو بیخیالش شو.
ولی خوب شد که یادم انداختی. از این به بعد در مورد تکنیکها اگه اون تکنیک با دنده اتوماتیک هم قابل انجام بود راجع بهش توضیح میدم.
Reza364
03-22-2006, 05:07 PM
گلاب به روتون یعنی همه شما راننده پیست هستین این کارا رو بلدین؟ http://qsmile.com/qsimages/292.gif
یا جونتون کف دستتونه تو جاده؟
Atthar
03-22-2006, 05:33 PM
از نظر من بلد بودن همه چیز خوبه. حتی anarchy. منتها بستگی به خود شخص داره. یکی میره توی پیست این کارا رو انجام میده. یکی دیگه واسه خالی کردن عقده های درونی و ابراز وجود جلوی بچه های دانشگاه این کارا رو تو خیابون انجام میده.
خب. تکنیک بعدی که میخوام آموزش بدم یکی از تکنیکهای خیلی باحال هست. هیچ کاربردی نداره. نه تو پیست و نه تو جاده. فقط و فقط نمایشی هست. این تکنیک رو احتمالا توی خیلی از بازیهای کامپیوتری دیدید. همون تکنیکی که ماشین حول محور عقب یا جلو درجا میچرخه. این تکنیک چیزی نیست به جز دونات!
دونات تکنیکی هست که تا حدی برای ماشین ضرر داره. برای لاستیکها هم ..... مطمئن باشید بعد از چندتا دونات حتی کوچولو لاستیکهاتون رو صاف میکنید. اما لذتی که داره باعث میشه که موقع دونات زدن به جز هیجانی که براتون میاره به هیچ چیز دیگه ای فکر نکنید.
دونات مهمتر از همه به قدرت ماشین شما بستگی داره. توی ماشینهای پرقدرت کافیه که فرمون رو تا ته پپیچونید و گاز رو تخته کنید و از دونات لذت ببرید. اما ماشینهایی که بشه به این صورت باهاشون دونات زد تو ایران کم هستن. ازطرقی به عقیده ی من اینجور دونات ها لذتی ندارن. چون راننده برای دونات زدن از قدرت ماشین استفاده میکنه. نه از تکنیک.
دونات زدن با ماشینهای ضعیفتر طبیعتا سخت تر هست. اینکه ماشین شما دیف عقب باشه یا جلو توی دوناتتون تاثیر داره. ماشینهای دیف عقب موقع دونات حول محور جلوی ماشین میچرخن و ماشینهای دیف جلو برعکس.
خب اول در مورد دیف عقبها. توی این ماشینها قسمت جلوی ماشین ثابت هست و هرزگردی چرخهای عقب باعث میشه که قسمت عقب ماشین بچرخه و لاستیک ها یک دایره روی زمین بکشن. روش کار هم به این شکل هست. فرمون رو کمی بپیچونید و شروع به حرکت کنید. سعی کنید شعاع پیچی که ماشین روی اون میچرخه کم باشه. کلاچ بگیرید و دور موتور رو بالا ببرید و کلاچ رو یکدفعه ول کنید. توی همین لحظه فرمون رو هم تا آخر بپیچونید. البته قضیه به همین سادگی که فکر میکنید نیست و طوری نیست که بشه با توضیح دادن بیانش کرد. فقط باید تمرین کنید. مطمئن نیستم اما فکر کنم به دستی کشیدن هم نیاز باشه. از ضرر رسوندن با ماشین هم زیاد نگران نباشید. فقط به فکر لاستیک ها باشید. بقیه ی قسمتها زیاد مهم نیست. ضمنا از چپ کردن ماشین هم نترسید!!!!
خب میریم سراغ دیفرانسیل جلوها. توی ماشین های دیف جلو قسمت عقب ماشین ثابت هست و قسمت جلو میچرخه. (یک روش دیگه هم وجود داره که میتونید برعکس عمل کنید و اون گذاشتن یک سینی زیر چرخهای عقب هست که در موردش توضیح نمیدم) به دلیل متحرک بودن قسمت جلوی ماشین شما موقع دونات زدن خیلی بیشتر و شدیدتر نسبت به دونات دیف عقب تحت فشار و حرکت هستید. چون شما هم جلوی ماشین نشستید. پس یادتون باشه یک پلاستیک به دهنتون وصل کنید که اگه (روم به دیوار) بالا آوردید ماشین زبون بسته رو چیز نکنید. خب. توی دیف جلو برعکس عمل میکنیم. یعنی کارهایی که بالا انجام دادیم رو انجام میدیم. منتها با دنده عقب. یعنی ابتدا با دنده عقب با شعاع کم دور میزنید و یک دفعه با دور بالا فرمون رو تا ته میپیچونید و همزمان دستی رو هم میکشید. حتی میتونید با دستی بازی کنید و موقت دونات زدن تغییر مکان بدید. یا حتی بعد از اینکه یک دور کامل زدید جهت فرمون رو عوض کنید و در جهت مخالف دونات بزنید. در این صورت میتونید عدد 8 انگلیسی رو روی زمین بکشید.
دونات یکی از جذابترین تکنیکها هست. وقتی لاستیکتون ته کشید و میخوایید عوضش کنید میتونید با دونات اون یه ذره که باقی مونده رو هم بسوزونید و لاستیکتون صاف صاف بشه.
توی پست بعد Burn Out رو یاد میدم که هم ساده هست. هم جذاب. هم لاستیک خراب کن. هم بو گندو! ضمنا شدیدا دختر کش هست! :d
Atthar
03-22-2006, 05:55 PM
http://www.edmunds.com/ownership/howto/articles/45792/article.html
heel and toe به روایت لینک.
عکسها و توضیحات کاملی رو میتونید در مورد Heel and Toe توی لینک بالا مشاهده کنید.
میلاد_21
03-24-2006, 12:44 AM
چیو چجوری انجام بدی؟ اکثر این تکنیکها با اتوماتیک هم قابل انجام هستن. اگه هم نیستن که هیچی دیگه..... مثلا Heel and Toe رو میخوایی با اتوماتیک انجام بدی؟! http://qsmile.com/qsimages/292.gif پیشنهاد میکنم ماشینت رو بفروش و به جاش یه خروس قندی بخر. بعد خروس قندی رو بفروش به جاش یه ماشین دنده دستی بگیر!
اگه میخوایی به مسافرت یا محل کار بری و شب جمعه ها با دوستات بری دیسکو همین ماشین خوبه. اما اگه میخوایی بری طرف رانندگی یه ذره حرفه ای اتوماتیک رو بیخیالش شو.
ولی خوب شد که یادم انداختی. از این به بعد در مورد تکنیکها اگه اون تکنیک با دنده اتوماتیک هم قابل انجام بود راجع بهش توضیح میدم.
خوب حالا من شوخی کردم! من هم ماشین اتوماتیک دارم، عین همون ماشین رو دنده ایش رو هم دارم! http://qsmile.com/qsimages/302.gif وقتی بخوام حال کنم با دنده ای می رم و وقتی ترافیک و اینا باشه، اتوماتیک! http://qsmile.com/qsimages/292.gif
Shazdeh
03-26-2006, 09:52 PM
خوب حالا من شوخی کردم! من هم ماشین اتوماتیک دارم، عین همون ماشین رو دنده ایش رو هم دارم! http://qsmile.com/qsimages/302.gif وقتی بخوام حال کنم با دنده ای می رم و وقتی ترافیک و اینا باشه، اتوماتیک! http://qsmile.com/qsimages/292.gif
عربه ديگه!
فلوس موجود .لا مشكل!!
میلاد_21
03-26-2006, 10:29 PM
عربه ديگه!
فلوس موجود .لا مشكل!!
نه بابا! یکیش مال شرکت بابامه! http://qsmile.com/qsimages/243.gif یعنی اونا دادن بهش! یکی دیگش رو خریدیم! http://qsmile.com/qsimages/302.gif
تازه اون که مال شرکته، دنده ای هست! مال شرکته دیگه، دهنش رو نمودم! http://qsmile.com/qsimages/272.gif خوراک دستی و دونات! http://qsmile.com/qsimages/243.gif http://qsmile.com/qsimages/243.gif
Atthar
03-31-2006, 05:04 PM
بله! (به سبک عادل فردوسی پور)
من نبودم. اینجا هم رفته پائین!
خب. الان زیاد وقت و حوصله ندارم. اما برای بالا آوردن تاپیک یه توضیح در مورد عوض کردن دنده و نهایتا پاور شیف میدم.
دنده عوض کردن رو همه بلدن. اما من شخصا وقتی میبینم بابام 70 تا رو داره با دنده 5 میره (توی 405) حرصم میگیره. چرا؟ چون دور موتور 500 تا که زیاد شد دنده عوض میکنه! چه کاریه خب؟ همون اول با دنده دو راه بیفتی که بهتره! این کار باعث تنبل شدن موتور میشه. من شخصا عمرا نمیذارم ماشینی که زیر دستم باشه تنبل بازی در بیاره و ظرف چند روز موتور ماشینم رو هار میکنم. تا زمانی که جایی برسه که موتور بگه تورو خدا دنده عوض کن...
حالا دنده عوض کردن رو از لحاظ تکنیکال بررسی میکنیم. بیشترین گشتاور (مخصوصا توی ماشینهای تقویت شده) توی دورهای بالا حاصل میشه. دنده رو باید زمانی عوض کرد که دور موتور بیشترین گشتاور رو ایجاد میکنه. (سخن تکنسین های فنی) پس برای داشتن بیشترین شتاب باید اجازه بدیم دور موتور بالا بره و توی دورهای بالا دنده رو عوض کنیم. توی ماشینهای تقویت شده (مخصوصا اونایی که توربو شارژر یا سوپر شارژر به همراه سیستم هوارسانی قوی دارن) گشتاور بازهم جا داره. واسه همینه که کسانی که ماشینشون رو تقویت میکنن سیستم کات آف موتور رو قطع میکنن تا دور موتور از رد لاین (خط یا محدوده ی قرمز) عبور کنه. توی ماشین معمولی اگه دور موتور از رد لاین عبور کنه فرقی نمیکنه و شتاب به جای زیاد شدن افت میکنه. اما وقتی ماشین به صورتی که بالا گفتم تقویت بشه عبور از رد لاین باعث میشه که شتاب بیشتری حاصل بشه.
عوض کردن دنده توی دورهای بالا باعث میشه که مصرف سوخت بیشتر بشه. چون مصرف سوخت به طور مستقیم با دور موتور در ارتباط هست و دور موتور بالا مساویست با مصرف بیشتر سوخت. اما باعث میشه که موتور از حالت نرمال قویتر باشه و به گفته ی تکنسینهای فنی عمر موتور هم بیشتر میشه. پس ارزشش رو داره که هنگام عوض کردن دنده کمی صبر کنید تا دور موتور بالا بره. هم شتاب بیشتری دارید و هم موتور سرحال تر. اگه ماشینتون فقط یه فیلترهوای اسپرت هم داشته باشه سر همه ی افراد توی خیابون به طرف ماشین شما بر میگرده (عقده ای بازی نیست. منم گاهی اوقات جلب توجه رو دوست دارم! :d )
خب میریم سراغ پاور شیفت. پاور شیفت یعنی چی؟ یعنی تعویض قدرتی دنده! :d توی مسابقات اتومبیل رانی برای تعویض دنده از تکنیک پاورشیف استفاده میشه. ضررهایی که داره زیاد هست و شامل تقریبا تمام قسمتهای ماشین میشه. اما در عوض بیشترین شتاب حاصله توسط پاور شیفت رو دارید. توی جاهایی که نیاز به سرعت و شتاب بالا دارید مثل مسابقات یا درگهای دوستانه یا کل کل هایی که حتما باید توشون شرکت کنید یا فرار بعد از سرقت بانک یا هر زمان دیگه از پاور شیفت استفاده کنید.
ساده هست:
دنده 1 رو جا میزنید و شروع به حرکت میکنید (در مورد تیک آف هم توضیح میدم) وقتی دور موتور بالا رفت کلاچ میگیرید. بدون اینکه پا رو از روی پدال گاز بردارید دنده دو رو جا میزنید و کلاچ رو ول میکنید. میبینید که ماشین توی 1 به 2 از جا کنده میشه و بیشترین شتاب ممکن حاصل میشه. پاور شیفت توی دنده های بالاتر امکان داره شما رو به سرنوشت رفیقم دچار کنه. آقا با پرشیا زانتیا رو سوسک کرد. اما کلاچش درجا کاملا تعطیل شد! حتی پرچ های کلاچ هم کنده شده بود!
خب. حالا که بحثش پیش اومد یه توضیح راجع به تیک آف بدم. اکثر افراد فکر میکنن موقع تیک آف اگه لاستیک ها هرزگردی داشته باشن و جیغشون در بیاد تیک آف خوبی رو داشته باشن. البته این نکته رو هم بگم که همه تیک آف رو به عنوان همون هرزگردی لاستیک ها میشناسن. اما تیک آف در حقیقت شروع حرکت هست. هواپیما هم تیک آف داره. فرض کنید راننده بوئینگ 777 که از نیویورک به تهران میخواد پرواز کنه موقع تیک آف واسه اینکه به مسافراش حال بده چند ثانیه هرزگردی ایجاد کنه..... :d
ممکنه از لفظ "استارت" هم به جای تیک آف استفاده بشه. پس لطفا استارت رو پیچوندن سوئیچ محسوب نکنید!
خب. تیک آف ایده آل به این صورت هست:
دنده 1 رو جا میزنید. دور موتور رو به حد مطلوب (که توضیح میدم) میرسونید و کلاچ رو یکدفعه ول میکنید. به این صورت ماشین کنده میشه و با بیشترین شتاب ممکن شروع به حرکت میکنه.
حالا ببینیم دور موتور مطلوب چه مقداری هست. طبیعتا هرچقدر که دور موتور بیشتر باشه ماشین با شتاب بیشتری شروع به حرکت میکنه. اما دور موتور میتونه اونقدر زیاد باشه که باعث بشه لاستیک ها هرزگردی ایجاد کنن. این هرزگردی باعث میشه که زمان زیادی رو از دست بدیم و توی درگ به اندازه ی یک ماشین و شاید هم بیشتر عقب بیفتیم. پس دور موتور مطلوب در حدی هست که در عین بالا بودن مقدار باعث هرزگردی لاستیک نشه. مقدارش رو هم خودتون باید از طریق تجربه پیدا کنید. این مقدار به شیب جاده سطح جاده و لاستیک و خیلی موارد دیگه مرتبط هست.
Atthar
04-07-2006, 09:19 PM
Burn Out
برن آوت تکنیک ساده ای هست و فقط واسه تفریحه. البته توی بعضی مسابقات مخصوصا واسه درگ ها روشی هست برای گرم کردن لاستیک و ایجاد چسبندگی بیشتر لاستیکها به آسفالت پیست.
اصلا برن آوت چیه! برن آوت همون هرزگردی لاستیک در حالت سکون هست. البته موقع تیک آف هم این هرزگردی به وجود میاد. اما به اون نمیشه گفت برن آوت. چون توی برن آوت زمان هرزگردی دست خودتون هست و تا زمانی که دلتون بخواد میتونه ادامه داشته باشه.
اصول خاصی هم نداره. دنده 1 رو جا میزنید. دستی رو میکشید. دور موتور رو تا جایی که میشه بالا میبرید و کلاچ رو یکدفعه ول میکنید. البته احتمالا بعد از یکی دو ثانیه ماشین از جا کنده میشه و شروع به حرکت میکنه. هنر برن آوت توی اینه که جلوی این حرکت رو بگیرید. میتونید آسفالت رو خیس کنید تا چسبندگی بیشتر بشه. شنیدم روغن موتور یا گازوئیل بریزید نه تنها چسبندگی کمتر میشه بلکه دود شدیدی هم ایجاد میشه. کلا برن آوت به دودش معروفه. یا میتونید به دوستاتون بگید دو طرف ماشین رو براتون نگه دارن که ماشین حرکت نکنه.
همونطور که گفتم مزه ی برن آوت به دودش معروفه. البته ضرری که واسه ماشین داره تموم شدن لاستیک ها هست. کلا روشی برای تموم کردن لاستیک ها به حساب میاد. اینو هم در نظر داشته باشید که بعد از برن آوت ماشینتون بوی گند ماهی میگیره!
توی تیونینگ تالک دیده بودم که بچه ها گفته بودن واسه برن آوت ابتدا با دنده یک با سرعت خیلی خیلی پائین حرکت کنید و یک دفعه دستی رو بکشید و برن آوت رو شروع کنید که دلیل این کار رو هنوز نفهمیدم.
اگه تونستید ماشین رو توی دنده یک خوب کنترل کنید میتونید سراغ دنده دو هم برید. احتمالا چند بار اول نمیتونید و ماشین یکدفعه از جاش کنده میشه. چون دنده عوض کردنتون باید با نهایت سرعت انجام بشه.
خلاصه اینکه هروقت خواستید لاستیکتون رو عوض کنید لاستیک رو با برن آوت تموم کنید. حتما هم فیلم بگیرید و بذارید اینجا تا ببینم و به قول تارا به اینکه گولتون زدم تو دلم بخندم!
Mojgan110
04-07-2006, 10:19 PM
سوال :: از روي اين عقربه اي كه دور موتور را نشون ميده ، چجوري بفهمم كه چه دنده اي و چه سرعتي مناسب هستش ؟
daftarekhaterat
04-07-2006, 10:35 PM
سوال :: از روي اين عقربه اي كه دور موتور را نشون ميده ، چجوري بفهمم كه چه دنده اي و چه سرعتي مناسب هستش ؟
به نظر من بيشتر يه كار حسي هست تا فرمولي.
شما احساس ميكنين كه ماشين يه دنده بالاتر ميخواد يا بايد يه دفعه 2 دنده بياين پايين. بيشتر تجربي هست.
Atthar
04-07-2006, 11:38 PM
مژگان اینی که میگی واسه ماشینای مختلف فرق میکنه!
بهترین دور موتور برای تعویض دنده جایی هست که بیشترین گشتاور به دست میاد. منم فرمولش رو نمیدونم و اگه هم بدونم پیدا کردنش دردسر داره. خودت ببین دور موتور تا کجا میرسه که توی اون نقطه داره جیغ میکشه و انگار دیگه جا نداره. یه ذره کمتر از اون مقدار واسه دنده عوض کردن مناسب هست.
البته اینجوری بیشترین شتاب رو داری و از طرف دیگه مصرف بنزین هم بیشتر میشه. عمر موتورت هم بیشتر میشه و موتورت همیشه سرحال هست. اما واسه رانندگی توی شهر دور موتور رو زیاد بالا نبر. واسه اکثر افراد ارزشش رو نداره که بخوان بنزین بیشتر مصرف کنن. تو میتونی! ولی من نمیتونم! چون به صدای موتور هم معتاد شدم! :d
میلاد_21
04-08-2006, 12:21 AM
منظورت اینه که اگر دور موتور رو بالاتر ببریم (تا جایی که نترکه) عمر موتور بیشتر می شه؟ http://qsmile.com/qsimages/42.gif
Atthar
04-08-2006, 12:32 AM
بچه ها اینو گفتن
البته نه تا جایی که نترکه
اصلا موتورهای انژکتور به بالا کات آف دارن که اجازه عبور از محدوده ی قرمز و نهایتا ترکیدن موتور رو نمیده.
بهترین جا همونجایی هست که بیشترین گشتاور حاصل میشه. میگن اگه اونجا دنده عوض کنی عمر موتورت بیشتر میشه.
میلاد_21
04-08-2006, 12:35 AM
بچه ها اینو گفتن
البته نه تا جایی که نترکه
اصلا موتورهای انژکتور به بالا کات آف دارن که اجازه عبور از محدوده ی قرمز و نهایتا ترکیدن موتور رو نمیده.
بهترین جا همونجایی هست که بیشترین گشتاور حاصل میشه. میگن اگه اونجا دنده عوض کنی عمر موتورت بیشتر میشه.
فکر کنم drag توی NFS زیاد بازی کردی! http://qsmile.com/qsimages/302.gif
من خودم با ماشین دنده ای که تا قبل از محدوده قرمز عوض می کنم! (وقتی بابام پهلوم نیست البته!) با 3 تا 120 میرم بعد عوض می کنم! http://qsmile.com/qsimages/300.gif
Atthar
04-08-2006, 12:41 AM
فکر کنم drag توی NFS زیاد بازی کردی! http://qsmile.com/qsimages/302.gif
من خودم با ماشین دنده ای که تا قبل از محدوده قرمز عوض می کنم! (وقتی بابام پهلوم نیست البته!) با 3 تا 120 میرم بعد عوض می کنم! http://qsmile.com/qsimages/300.gif
:laugh: :laugh: :laugh: تو از کجا فهمیدی؟! :d
ولی اشتباه میکنی. عبور از رد لاین یا خود رد لاین برای ماشینهای تقویت شده هست. برای بار سوم میگم که باید ببینی چه دورموتوری بیشترین گشتاور رو در اختیارت میذاره. وقتی ماشینت مثلا سوپر شارژر داشته باشه طبیعتا نفسش عین دماغ گاو وحشی میشه و دور موتور رو میتونی بیشتر بالا ببری و نیروی بیشتری در اختیارت میذاره. با ماشین استاندارد تا رد لاین رفتن شتاب رو پائین میاره! یعنی اون زمانی که داری صرف بالا بردن دور موتور بعد از رد لاین میکنی رو میتونی صرف دنده ی بالاتر بکنی که شتاب بیشتری نسیبت میشه.
میلاد_21
04-08-2006, 12:41 AM
یکی به من این گشتاور یا Torque رو توضیح بده چیه و چجوری حساب می شه! من که هیچ وقت نفهمیدم! http://qsmile.com/qsimages/306.gif
واحدش هم فکر کنم نیوتن متر بر ثانیه و این چیزا باشه! http://qsmile.com/qsimages/297.gif
میلاد_21
04-08-2006, 12:42 AM
:laugh: :laugh: :laugh: تو از کجا فهمیدی؟! :d
ولی اشتباه میکنی. عبور از رد لاین یا خود رد لاین برای ماشینهای تقویت شده هست. برای بار سوم میگم که باید ببینی چه دورموتوری بیشترین گشتاور رو در اختیارت میذاره. وقتی ماشینت مثلا سوپر شارژر داشته باشه طبیعتا نفسش عین دماغ گاو وحشی میشه و دور موتور رو میتونی بیشتر بالا ببری و نیروی بیشتری در اختیارت میذاره. با ماشین استاندارد تا رد لاین رفتن شتاب رو پائین میاره! یعنی اون زمانی که داری صرف بالا بردن دور موتور بعد از رد لاین میکنی رو میتونی صرف دنده ی بالاتر بکنی که شتاب بیشتری نسیبت میشه.
نه دیگه! گفتم که قبل از رد لاین عوض می کنم!
ali_55
04-09-2006, 02:14 PM
براي مصرف بهينه سوخت سعي كنيد دور موتور هميشه بين 2000 و 3000 باشه ، در مورد ماشينهايي كه من پشتش نشستم ، براي پرايد از 2 به 3 گشتاور در حدود 4000 بالاترين حد هستش و از 3 به 4 هم 4500 ، البته همش تجربيه ، براي 206 كه به نظر من تيپ 2 اش اصلآ بدرد كل كل نمي خوره! از 2 به 3 حدود 3500 و از 3 به 4 هم حدود 3700 تا ولي پرشيا رو كه نشستم براي 2 به 3 5500 تا و براي 3 به 4 هم 5000 تا! دوباره تاكيد مي كنم كه اينا همش تجربيه و هيچ منبع علمي نداره http://qsmile.com/qsimages/18.gif
Navid
04-10-2006, 02:58 PM
سلام
یکی به من کمک کنه !!!!!
سمند موتورش چند سی سی؟؟:cry:
جمعه بایه سمند کل کلم شد توی 1 و 2 گرفتمش دور موتورم هم هر دفه رد لاینو لمس میکرد اما تو 3 منو گرفت:sad:یه بارم تو 3 کلاجو تا وسط اووردم پایین که دور موتور بیاد بالا ماشین شتابش زیاد تر بشه ولی بازم نشد بگیرمش :wacko:
ماشین هم 206 تیپ 2 با 30 تا کارکرد.میتونه از فیلتر ریس باشه؟؟نفس ماشین وا میشه ولی شتاب فکر کنم یه ذره میاد پایین درسته؟؟
ali_55
04-10-2006, 03:05 PM
سلام
یکی به من کمک کنه !!!!!
سمند موتورش چند سی سی؟؟:cry:
جمعه بایه سمند کل کلم شد توی 1 و 2 گرفتمش دور موتورم هم هر دفه رد لاینو لمس میکرد اما تو 3 منو گرفت:sad:یه بارم تو 3 کلاجو تا وسط اووردم پایین که دور موتور بیاد بالا ماشین شتابش زیاد تر بشه ولی بازم نشد بگیرمش :wacko:
ماشین هم 206 تیپ 2 با 30 تا کارکرد.میتونه از فیلتر ریس باشه؟؟نفس ماشین وا میشه ولی شتاب فکر کنم یه ذره میاد پایین درسته؟؟
حجم موتور سمند 1800 هستش، تو دور بالا و سرعت كلآ كل كل رو فراموش كن! اگه مي خواي باهاش كل بندازي برو تو همت غرب از مدرس تا شيخ فضل الله وگرنه تو كفي 206 تيپ 2 بايد بره بوق بزنه http://qsmile.com/qsimages/88.gif
Navid
04-10-2006, 04:07 PM
:cry: :laugh:
شیطونه میگه برم بدم سر سیلندارو 2 پاس بتراشن پیستونارم تخت کنم برنامشم عوض کنم ببینم اون موقع 206 بوق میزنه یا سمند:ee:
Shazdeh
04-10-2006, 07:06 PM
ميبخشيد دوستان اينها تكنيك رانندگي اند ؟!!! http://qsmile.com/qsimages/294.gif
yaghin
04-25-2006, 09:22 AM
سلام .
راستش نمی دونم این نکته ایی رو که مینویسم چه اندازه تکنیک فوق رانندگیه!!!اما مهمه. مخصوصا برای اونها که به ظاهر ماشین اهمیت می دن:
اگر جایی از ماشین میلیونیتون مثل گلگیر یا سپر یا بدنه قیری شد خواهشا به دنبال تینر بنزین یا از این جور چیزا نرید حیفه! http://qsmile.com/qsimages/265.gif
برید و از مامانتون مقداری روغن نباتی بگیرید و با دقت به محل آلوده بمالید می بینید که چه اثر خارق العاده ای داره. http://qsmile.com/qsimages/285.gif
amirhoman
04-25-2006, 10:20 AM
خب. اولین تکنیکی که میخوام یاد بدم زیاد چیز نیست و یکی از تکنیکهایی هست که توی مواقع خطر به کارتون میاد. در نتیجه یاد گرفتنش ضروری هست و توی جاده میتونه شما رو از خطراتی مثل سقوط درون دره نجات بده. البته من خودم زیاد به این تکنیک اعتقاد ندارم. اما بچه های حرفه ای گفتن که این تکنیک توی مواقع خطر جواب میده.
اسم این تکنیک Left foot braking هست. یعنی ترمز با پای چپ و عموما توی جاهایی که ماشین از نظر حرکت طولی و عرضی قابل کنترل نیست کاربرد داره. فرض کنید توی جاده ی شمال هستید و با یه ماشین که توش پر دختر هستن دارید شیطونی و کل کل میکنید. (بعدا میگم که توی این کل کل های خیابونی چیکار کنید که طرف به خاک سیاه بشینه! :d ) طبیعتا سرعت ماشینتون بالا هست. نزدیک یکی از پیچهای تند فرض کنید ماشین به هر دلیلی آندر استیر میشه و کنترل ماشین از دستتون خارج میشه. هم امکان اسپین شدن وجود داره و هم امکان خارج شدن ماشین در جهت شعاع پیچ به طرف دره. بدترین کاری که میشه انجام داد گرفتن پدال ترمز هست. حتی اگه ABS باشه. چون این کار نه تنها ماشین رو متوقف نمیکنه بلکه به خاطر حرکت عرضی ماشین باعث میشه که این حرکت بیشتر هم بشه. اینجاست که کارهای زیر توصیه شده:
ابتدا خونسردی خودتون رو کاملا حفظ کنید. توی چنین مواقعی هیچ چیز بدتر از دستپاچگی نیست. وقتی خونسرد باشید میتونید خطر رو رفع کنید. کنترل خودتون مهمتر از کنترل ماشین هست. حالا وارد مرحله ی تکنیکی کار میشید. پای راست رو روی پدال گاز قرار بدید و پای چپ رو روی ترمز. البته نه باید تخته گاز کنید و نه ترمز رو میخ کنید. هر دو پدال رو در حد نرمالی قرار بدید. با این کار شما دو نیروی مثبت و منفی رو که در خلاف همدیگه هستن رو به لاستیکها اعمال کردید و شاهد این خواهید بود که ماشین به راحتی از حرکت باز می ایسته.
این کار فقط برای مواقع ضروری توصیه شده و به دلیل فشاری که به بیشتر قسمتهای ماشینتون میاره حتی ارزش تمرین هم نداره.
اگه توی اینکه این تکنیک واقعا جواب میده یا نه شک دارید با من بحث نکنید که بی تقصیرم. برید با بچه های تیونینگ تالک دعوا کنید. :d
اطهر جان من این روش رو کاملا رد میکنم . توی پیست که شیب پیچها استاندارد طراحی شده کاملا قابل اجراست ولی در جاده ها متاسفانه نه . اینو از تجربه های خودم میگم و شاید یه عده قبول نکنن. من دوسال سالهای 75و 74 نفرات دوم و اول مسابقات رالی شدم . متاسفانه استاندارد خودرویی هم نداریم . مثلا همین سمند . پژو 206 . 405 . پراید . و ... البته بحث داخلی ها رو میکنم. تو هیچکدوم ازطراحی ها قانون 49-51 رعایت نشده . برای همینه توی پیچها ماشین خودشو ( تهش رو )میندازه . ضمنا برای ماشین های دیفرنسیل جلو انجام اون کار بسیار خطرناکه . بهترین راه برای اینکار اگه نشه شیب جاده رو برید اینه که یه کم با برداشتن پدال از روی گاز سرعت رو کم کنین ( مطلقا ترمز زده نشه ) بعد وقتی به اول پیچ رسیدین پارو روی گاز بذارین و به راحتی و بدون خطر فرار کنین. ضمنا این بهترین راه برای رو کم کنی کساییه که قصد کورس گذاشتن دارن و تو پیچها کم میارن
Atthar
05-26-2006, 05:18 PM
امیرهومن جان این تکنیک رو از سهیل صادقیان که فکر کنم بشناسی یاد گرفتم.
ضمنا جدیدا بهم ثابت شده که جواب میده! اونم با ماشینهای استاندارد و توی جاده های شهری یا پیست یا هرجای دیگه. الان به این تکنیک ایمان آوردم.
ببین وقتی زمانی که کنترل ماشین از دست راننده خارج میشه (چه آندراستیر و چه آور استیر - چه دیف عقب و چه دیف جلو) وقتی گاز و ترمز رو باهم میگیری لاستیک رد حال گردش هست. اما خیلی آروم.
فرض کن توی اون موقع ترمز میگیری. چه اتفاقی میفته؟ لاستیکها میخ میشن و ماشین به حرکت عرضی خودش ادامه میده و نهایتا میره قاطی باقالیا باهاشون میرقصه.
فرض کن گاز رو میگیری! خب معلومه! به سرعت ماشین اضافه میشه و .... (البته توی مواقع خاص و برای ماشینهای دیف جلو لازمه گاز رو تخته کنی تا بتونی در بری)
بازم فرض کن که از روش خودت استفاده کنیم و گاز رو کم کنیم. شما گفتی که با کم کردن گاز سرعت کم میشه. درحالی که این کم شدن سرعت به کندی اتفاق میفته و چون شما فقط چندثانیه فرصت داری که خودت رو نجات بدی با کم کردن گاز عملا کم شدن سرعت انجام نمیگیره.
پس همون تکنیک رو انجام میدی. با گرفتن ترمز و گاز به صورت همزمان سرعت ماشین کم میشه و از طرف دیگه لاستیکها میخ نمیشن. (یه چیزی مثل ترمزهای ABS)
جواب میده! :d
Atthar
05-30-2006, 10:59 PM
یه سوال. ببینم که میتونه جواب بده!
چرا موقع پارک کردن ماشین و دستی کشیدن برای کمک کردن به ثابت موندن ماشین دنده رو توی 1 جا میزنیم؟! :d
جواب کامل میخوام! :lol:
Shazdeh
05-30-2006, 11:13 PM
یه سوال. ببینم که میتونه جواب بده!
چرا موقع پارک کردن ماشین و دستی کشیدن برای کمک کردن به ثابت موندن ماشین دنده رو توی 1 جا میزنیم؟! :d
جواب کامل میخوام! :lol:
كاملش فكر كنم اين باشه كه دنده 1 از همه دنده ها سنگينتره و بيشترين قدرت رو داره. براي همين براي حركت توي دنده 1 قدرت زيادي لازمه. طوريكه حتي براي هل دادن و روشن كردن هم از 1 استفاده نميكنن. همينه كه وقتي توي 1 ميذاري ماشين حركت نميكنه. البته اگه شيب اونقدر زياد باشه كه دستي نتونه نگه داره و ماشين بره معمولا دنده 1 هم ممكنه رد شه.
اما از دنده 1 قويتر دنده عقب هست. بعضي ها دنده عقب ميذارن.
فكركنم همين باشه.
Atthar
05-30-2006, 11:21 PM
شازده جان کاملا برعکس گفتی هانی! :d
حرکت دادن ماشین توی دنده 1 از تمام دنده ها ساده تر هست! یه ذره فکر کنی متوجه میشی ها! :d
حساب کن. فرض کن موتور توی مثال ما 10 دور میچرخه. این 10 دور اگه توی دنده 5 باشه باعث میشه مثلا ماشین 50 متر حرکت کنه. اما اگه دنده روی 1 باشه باعث میشه مثلا 5 متر حرکت کنه. پس برای دنده ی 5 قدرت بیشتری نسبت به دنده 1 نیاز هست. در نتیجه وقتی ماشین توی دنده 1 هست حرکت دادنش ساده تر هست تا وقتی که توی دنده 5 هست.
زمانی که میخوان ماشین رو با هل دادن روشن کنن رو هم توی ذهنت تصور کن. توی حالت تئوری اگه بعد از اینکه ماشین راه افتاد اونو بذاری تو دنده 5 و کلاچ رو ول کنی باید راحتتر از همه روشن بشه. اما اگه این کارو بکنی ماشین وای میسته! چون قدرت کافی برای چرخوندن دنده وجود نداره!
Shazdeh
05-30-2006, 11:28 PM
نه. ببين تبادل قدرت و سرعت توي دنده ها توزيع شده. يعني دنده 1 بيشترين قدرت رو داره و دنده 5 به فرض بيشترين سرعت. براي اينكه ماشين رو بتونيم هل بديم بايد يه چيزي باشه كه هم قدرت زيادي نخواد و هم اينكه اينقدر ضعيف نباشه كه نتونيم ماشين رو روشن كنيم براي همين دنده 2 استفاده ميكنيم.
Shazdeh
05-30-2006, 11:29 PM
در نتیجه وقتی ماشین توی دنده 1 هست حرکت دادنش ساده تر هست تا وقتی که توی دنده 5 هست.
خب يه پيشنهاد اگه تونستي ماشين رو تو دنده 1 روشن كن.البته به سهولت. http://qsmile.com/qsimages/302.gif
Atthar
05-30-2006, 11:34 PM
:d
یه تنکس بهت میدم و یه آفرین همینجا میگم بهت. :lol:
ولی باور کن خیلیا همینو نمیدونن. کاش تو اینو جواب نمیدادی! :d
کم کم یه دستی به این تاپیک بکشیم. تو هم بیکار نشین! :d
Shazdeh
05-30-2006, 11:39 PM
:d
یه تنکس بهت میدم و یه آفرین همینجا میگم بهت. :lol:
ولی باور کن خیلیا همینو نمیدونن. کاش تو اینو جواب نمیدادی! :d
کم کم یه دستی به این تاپیک بکشیم. تو هم بیکار نشین! :d
من كه چيزي بلد نيستمhttp://fool.exler.ru/sm/girl.gif... ولي تجربيات تو خوبه. http://smilies.sofrayt.com/^/b0/pray.gif
amirhoman
05-31-2006, 07:03 AM
امیرهومن جان این تکنیک رو از سهیل صادقیان که فکر کنم بشناسی یاد گرفتم.
ضمنا جدیدا بهم ثابت شده که جواب میده! اونم با ماشینهای استاندارد و توی جاده های شهری یا پیست یا هرجای دیگه. الان به این تکنیک ایمان آوردم.
ببین وقتی زمانی که کنترل ماشین از دست راننده خارج میشه (چه آندراستیر و چه آور استیر - چه دیف عقب و چه دیف جلو) وقتی گاز و ترمز رو باهم میگیری لاستیک رد حال گردش هست. اما خیلی آروم.
فرض کن توی اون موقع ترمز میگیری. چه اتفاقی میفته؟ لاستیکها میخ میشن و ماشین به حرکت عرضی خودش ادامه میده و نهایتا میره قاطی باقالیا باهاشون میرقصه.
فرض کن گاز رو میگیری! خب معلومه! به سرعت ماشین اضافه میشه و .... (البته توی مواقع خاص و برای ماشینهای دیف جلو لازمه گاز رو تخته کنی تا بتونی در بری)
بازم فرض کن که از روش خودت استفاده کنیم و گاز رو کم کنیم. شما گفتی که با کم کردن گاز سرعت کم میشه. درحالی که این کم شدن سرعت به کندی اتفاق میفته و چون شما فقط چندثانیه فرصت داری که خودت رو نجات بدی با کم کردن گاز عملا کم شدن سرعت انجام نمیگیره.
پس همون تکنیک رو انجام میدی. با گرفتن ترمز و گاز به صورت همزمان سرعت ماشین کم میشه و از طرف دیگه لاستیکها میخ نمیشن. (یه چیزی مثل ترمزهای ABS)
جواب میده! :d
من معذرت میخوام . منظورت از ماشین استاندارد کدوم ماشینه؟ پراید ؟ پژو 405؟ 206؟ کدوم؟ اینا هیچکدوم قابل اعتماد نیست . این تکنیک رو اگه تونستی روی تویوتا. بنز.ائودی. بیوک و کادیلاک اجرا کنی اونوقت .
این ماشین های داخلی هیچکدوم استاندارد نیست. همین زانتیا یا 405 . من توی فرانسه باور میکنی یکی لنگشونو ندیدم. بعضی تکنیک ها خوبه و خیلی جاها بهش اشاره هم میشه ولی باید روی ماشینی که سوار میشی امتحان کنی که توی عمل دستت توی حنا نمونه.
ضمنا
amirhoman
05-31-2006, 07:12 AM
خب يه پيشنهاد اگه تونستي ماشين رو تو دنده 1 روشن كن.البته به سهولت. http://qsmile.com/qsimages/302.gif
چند میدی اینکار رو برات بکنم؟ توی پارک کنار خیابون که با ماشین جلویی هم نیم متر فاصله داشته باشم.
daftarekhaterat
05-31-2006, 09:22 AM
چند میدی اینکار رو برات بکنم؟ توی پارک کنار خیابون که با ماشین جلویی هم نیم متر فاصله داشته باشم.
بدون كلاچ ديگه؟!
amirhoman
05-31-2006, 09:23 AM
بدون كلاچ ديگه؟!
اره . دقیقا .
Shazdeh
05-31-2006, 09:29 AM
با استارت!؟ http://qsmile.com/qsimages/302.gif
amirhoman
05-31-2006, 09:31 AM
با استارت!؟ http://qsmile.com/qsimages/302.gif
اره . بدون کلک. ماشین پارک میکنیم . خاموش میکنیم . میذاریم دنده یک . من روشن میکنم و راه میفتم.
Shazdeh
05-31-2006, 09:32 AM
اره . بدون کلک. ماشین پارک میکنیم . خاموش میکنیم . میذاریم دنده یک . من روشن میکنم و راه میفتم.
امير هومن بابا ما رو گرفتي؟؟ http://qsmile.com/qsimages/246.gif http://qsmile.com/qsimages/244.gif http://qsmile.com/qsimages/244.gif من گفتم الان يه كشف خارق العاده كرده!! http://qsmile.com/qsimages/244.gif
amirhoman
05-31-2006, 09:38 AM
امير هومن بابا ما رو گرفتي؟؟ http://qsmile.com/qsimages/246.gif http://qsmile.com/qsimages/244.gif http://qsmile.com/qsimages/244.gif من گفتم الان يه كشف خارق العاده كرده!! http://qsmile.com/qsimages/244.gif
باور نکن. ضمنا اسی بد جوری گولت زده. یه سر به پست 4006 کول بزن
Atthar
05-31-2006, 09:46 AM
امیرهومن. منظور من از ماشین استاندارد اون استاندارد جهانی نبود. بلکه من ماشینی که از کارخونه در میاد و هیچ تقویتی روش صورت نمیگیره و استاندارد خطاب کردم. وگرنه در مورد استاندارد نبودن ماشینها باهات موافقم! :d
Shazdeh
06-01-2006, 11:21 AM
خدا كنه امير هومن هنوز باشه..
آقا پيرو صحبت ها ي ديروز درباره روشن كردن ماشين در دنده 1.
اول اينو بگم كه جريان صحبت ما با اطهر در اين باره بود كه ماشيني كه مثلا باطري خالي كرده و حالا استارت نميخوره رو ميخواهيم هل بديم چرا ميذاريم دنده 2. و دنده يك نميذاريم.
بعد شما يه چيزه ديگه اي رو اشاره كردين، درباره اينكه ماشين سالم رو بدون اينكه خلاص كني يا كلاچ بگيري تو دنده 1 استارت ميزني درسته؟ يه كمي بيشتر توضيح ميدي؟
amirhoman
06-01-2006, 11:29 AM
خدا كنه امير هومن هنوز باشه..
آقا پيرو صحبت ها ي ديروز درباره روشن كردن ماشين در دنده 1.
اول اينو بگم كه جريان صحبت ما با اطهر در اين باره بود كه ماشيني كه مثلا باطري خالي كرده و حالا استارت نميخوره رو ميخواهيم هل بديم چرا ميذاريم دنده 2. و دنده يك نميذاريم.
بعد شما يه چيزه ديگه اي رو اشاره كردين، درباره اينكه ماشين سالم رو بدون اينكه خلاص كني يا كلاچ بگيري تو دنده 1 استارت ميزني درسته؟ يه كمي بيشتر توضيح ميدي؟
در مورد موضوع شما با اطهر ... دنده یک تو گیر بکس ریزترین دنده هستش لذا احتمال داغون شدنش هست. روشن میشه ولی پدر گیربکس رو درمیاره
در مورد خودم . دقیقا همون چیزی که گفتی . اگه تونستین... من جایزه میدم. با نیم متر فاصله با یه مانع.
Shazdeh
06-01-2006, 11:31 AM
خب من تمرين ميكنم اما پدر ماشين درنمياد؟؟
الان فكر ميكنم اگه پدال گاز به اندازه خاصي فشار بديم و استارت بزنيم ماشين روشن ميشه و حركت ميكنه. توي پارك هم فرمون رو بيرون ميچرخونيم و ماشين ميره.ميشه؟؟
amirhoman
06-01-2006, 12:29 PM
خب من تمرين ميكنم اما پدر ماشين درنمياد؟؟
الان فكر ميكنم اگه پدال گاز به اندازه خاصي فشار بديم و استارت بزنيم ماشين روشن ميشه و حركت ميكنه. توي پارك هم فرمون رو بيرون ميچرخونيم و ماشين ميره.ميشه؟؟
تو سربالایی تمرین کن. ولی پدر ماشین رو در نیاری. .
Shazdeh
06-01-2006, 12:35 PM
ميدوني اينكه شدني هست درسته. البته بسته به تجربه و تمرين اما واقعا پدر ماشين درمياد.
يعني به نظرم به تمرينش هم نميارزه! يهو ميبيني خرد شد چرخدنده.
feryshad
06-01-2006, 12:35 PM
بعد از اینکه روشن شد باید دنده رو خلاص کرد نه؟
ماشین هم باید سرحال باشه که با یه استارت روشن شه و مثل بنزهای 190 دیزلی نباشه
amirhoman
06-01-2006, 12:39 PM
بعد از اینکه روشن شد باید دنده رو خلاص کرد نه؟
ماشین هم باید سرحال باشه که با یه استارت روشن شه و مثل بنزهای 190 دیزلی نباشه
نه / چرا خلاص. باید راه بیفتی و بری . ولی بایداز پارک بیای بیرون
Peyman
06-01-2006, 02:42 PM
امیر جان
من متوجه نشدم . یعنی دقیقا قراره چیکار کنیم ؟! http://qsmile.com/qsimages/297.gif
Atthar
06-01-2006, 03:17 PM
امیرهومن اینجوریه؟
دنده رو جا میزنی. پا رو روی گاز میذاری و به محض اینکه استارت زدی دقیقا همزمان با استارت گاز رو هم تا ته فشار میدی.
چون امکان داره ماشین خاموش کنه فرمون رو تا ته نمیپیچونی اما وقتی ماشین به حرکت در اومد فرمون رو تا ته میپیچونی و از پارک در میایی.
Shazdeh
06-01-2006, 07:25 PM
آره همينجوريه البته با احتساب اينكه مقدار گاز دستت بياد...يعني نه اينقدر زياد كه بپره و نه اينقدر كم كه خاموش شه اما پدر گيربكس و دنده در مياد ها!!
SherlockHolmes
06-01-2006, 07:28 PM
گیربکس چرا؟!
پدر استارت در میاد که ماشینو باید حرکت بده!!
Shazdeh
06-01-2006, 07:32 PM
نه به استارت زياد فشار نمياد. چون به محض اينكه ماشين تو دنده استارت بخوره و بپره استارت از محور جدا ميشه...بيشترين فشار روي دنده مياد كه يهو روش بار ميذاريم. خيلي هم ضعيف و احتمال اينكه پدر صاحاب ماشين در بياد زياده.
Atthar
06-01-2006, 07:37 PM
کلا یکی از روشهای محبوب آب هویج گیری روشن کردن ماشین تو دنده هست!
SherlockHolmes
06-01-2006, 07:52 PM
اوه!!برم تاپیکشو بزنم!!
amirhoman
06-02-2006, 01:06 AM
کلا یکی از روشهای محبوب آب هویج گیری روشن کردن ماشین تو دنده هست!
باید بدونی چیکار کنی که اب هویج نگیری .
ضمنا توی نیم متر فاصله نمیتونی زیاد گاز بدی. یه دفعه دیدی *ون ماشین جلویی بهم ریخت.
وی بولتین نسخه 3.8.0 Release Candidate 1, تمام حقوق محفوظ می باشد ©
2000-2009, نرم افزار تجاری شرکت Jelsoft