PDA

بازدید نسخه کامل شده : آموزش دلفی قسمت -1 (یا مقدمه چینی برای دلفی)

djpeiman
04-17-2006, 08:07 PM
اصلا این دلفیه چیه؟خوردنیه یا پوشیدنی؟
دلفی زبان برنامه نویسی برای ویندوز است که توسط کمپانی بورلند طراحی و پیاده سازی شده است. زبانی که امکانات زیادی برای طراحی نرم افزارهای کاربردی دارد اما به دلیل تبلیغات سو ء ماکروسافت(اینکه ما ویندوز را ساخته ایم و بهترین فرد برای پشتیبانی از آن هستیم) اکثر برنامه نویسان آنرا زبانی ضعیف و نا کارا میدانند و سعی در دوری از آن میکنند.اما بورلند با ارائه دلفی 2005 در سال گذشته میلادی نشان داده که هنوز حرفهایی برای گفتن دارد.با این پکیج شما امکان برنامه نویسی به زبانهای دلفی و سی را در کنار هم دارید. برای برنامه نویسی برای سرور های اینترنتی هم این زبان مجهز به دلفی دات نت شده است امکانی که از دلفی 8 با مجموعه اضافه شده و در ویرایش نهایی دلفی 2005 بر قابلیتها و راحتی کار با آن افزوده شده اما کار همینجا خاتمه پیدا نکرده این زبان طوری طراحی شده که هر فرد (حتی مبتدی) میتواند قابلیتهای مورد نیاز خود را به آن اضافه کند و این قابلیتی است که ماکروسافت هنوز بعد از مدتها با آن کنار نیامده است.
زبان دلفی بر پایه پاسکال نوشته شده است یعنی اکثر دستورات موجود در آن یا کاملا مانند پاسکال هستند یا شباهتهای زیادی با آن دارند و اگر شما با پاسکال آشنایی دارید باید بدانید چندین قدم در یادگیری پاسکال جلو هستید
سعی ما در اینجا نه حرفه ای شدن شما در کار با دلفی بلکه تنها آشنا شدن و حل مشکلات شخصی توسط آن است . البته به جرعت می توانم بگویم با توجه به کستردگی این زبان هیچ کس نمی تواند بگوید بر دلفی تسلط مطلق دارد اما یادگیری گوشه هایی از آن خالی از لطف نیست.
مواد لازم (یا بگو چیو کم داری بگو):
بهترین انتخاب برای کار با دلفی ورژن حرفه ای این برنامه است که در سال 2005 منتشر شده و امکانات فوق العاده ای برای شبکه دارد اما اجرای آن برای برنامه نویسی ویندوز(لوکال) همانند شکار گنجشک با شات گان(!) است(کل جد و اباء حیون بیچاره رو میاره جلو چشمش) چون زمان نصب و اجرای طولانی دارد که باعث میشود خطا یابی که در برنامه های اولیه نوشته شده بسیار زیاد هم هستند مشکل شود و باعث سر خوردگی برنامه نویس در یادگیری آن شود پیشنهاد من برای کار فعلا دلفی 7 که آخرین ورژن سبک (بدون دات نت) این برنامه است می باشد که حجمی حدود 300 مگ دارد .به لطف عدم قبول کپی رایت توسط کشور عزیزمان می توانید این سی دی را به قیمت کمتر از 2000 تومان از فروشگاههای سی دی تهیه کنید در صورتی که در تهیه آن دچار مشکل شدید با من تماس بگیرید سعی میکنم با کمک شرکت محترم و دزد پست آنرا برایتان ارسال کنم البته آموژش های اوله کاملا تئوری هستند و نیازی به کار با کامپیوتر ندارند.
نکته مهم دیگر لحن این نوشتار هاست.من در انتخاب لحن مناسب واقعا مشکل دارم و امیدوارم با راهنمایی های شما به یک لحن مناسب برسم و امیدوارم تا آنزمان پوژش مرا برای سوءتفاهمات بوجود آمده بر اثر لحن نامناسب من بپذیرید.
امروز چون اولین جلسه بود و هنوز حال و هوای تابستون تو سرتونه زود تعطیل میکنیم و در ضمن کسانی هم که میخوان کارمون حرفه ای تر پیش بره باید این جا ثبت نام کنن و از جلسات بعد با تمرین و سوال پیش میریم.
سرفصلها برای جلسه بعدی:اصول مقدماتی دلفی(روشها و اجزاءو یک مثال مهم)
امیدوارم کسی غیبت نکنه چون خیلی مهمه
خسته نباشید

Mojgan110
04-17-2006, 09:25 PM
سلام و دستت درد نكنه ها ... ولي تجربه! نشون داده كه اين چيزها را اون كسي كه شروع ميكنه به آموزش .. چون اوايلش داغ هست و اينها ، ميگه از اول ميگم و اينها ... آخرش هم نصفه كار رها ميشه ... آخه نه تو عمر نوح داري و نه ما ...

بنابراين : بيا و يك كاري بكن ... از اول اول نگو ... روي موضوعات خاص تمركز كن ... مثلا يك جلسه رجيستري .. يك جلسه Canvas .. .... يك جلسه DLL بگو و ...

djpeiman
04-17-2006, 09:36 PM
داغ بودم,داغ هستم,داغ خواهم بود.
دوستان عزیزی که تشکر کردند اسم همشون تو لیست دانشجو ها ثبت شد
از همین حالا برن نرم افزار دلفی رو تهیه کنن(من یه 10 - 15 تا دلفی کار حرفه ای از این فروم در خواهم آورد)
فقط دلفی 7

Mojgan110
04-18-2006, 10:15 AM
جريان اينه كه در راستاي استقلال مالي و اين حرفها http://asefsoft.com/qsimages/89.gif http://asefsoft.com/qsimages/89.gif ، ميخواستم دلفي ياد بگيرم كه يك جايي را پيدا كنم واسه كار ! ... Sql را تقريبا بلدم .. فقط مونده Stored Procedure هاي پارامتردار و تريگرها .
دلفي هم از نظر ديتابيسي ، تقريبا بلدم ... ولي اين چيزهايي كه ميگم را بلد نيستم و فكر كنم براي استخدام هم لازم باشه كه بلد باشم ...

حالا اگه بتونيد اينها را تا آخر ارديبهشت ماه آموزش بدين ، قول قول قول ميدم كه نصف اولين حقوقم را بريزم به حسابت ! اگه به قولم عمل نكردم هم از بيمس پرتم كنيد بيرون !
( راستي حقوق چند تومان بخوايم خوبه ؟! با توجه به اينكه من ني ني سال اول دانشگاهي هستم و http://asefsoft.com/qsimages/18.gif (http://www.AsefSoft.com) http://asefsoft.com/qsimages/18.gif تجربه كاري هم ندارم .. 250 تومان ؟ 300 تومان ؟ )

اين كامپوننتهاي قسمت Servers . مخصوصا اونكه مال Excel هستش .( Import/Export به ديتابيس و غيره)

كار با Stream ها ... مخصوصا اينكه براي ذخيره عكس در ديتابيس استفاده ميشه

كار با رجيستري. ( خوندن و نوشتن در كليدها)

djpeiman
04-18-2006, 10:23 AM
خب
برای کار کردن تو شرکت بیشتر همون کار با دیتا بیس رو لازم داری
و کار روی استرینگها
البته کلا برنامه نویسی ابتکاریه و قواعدش فقط دستوراتش هستند
من سعی میکنم بین درسها یه هفته بیشتر فاصله نیوفته
و بدرد بخور هم باشن
حقوقت نوش جونت برای شروع هم زیاد سخت نگیر معمولا به کدزن ها(کسانی که کد برنامه رو مینویسن) ساعتی حقوق میدن

littlerabbit
04-19-2006, 12:38 AM
اون اولی که گفتی استفاده ازش حماقته!
دومی هم من میگم اگه پیمان (اسمت همینه صرف تظر ازدو حرف اولش؟) نگفت. چون این Stream ها گسترده تر از اینی هستن که به نظر میان. واسه کمپرس کردن اطلاعات، بافر کردنشون (یعنی استفاده از Stream به جای بافر) کار با Pipe ها (نمونه :کنسول) کار با Filer (کامپوننت نویسی، ذخیره اطلاعات به صورت منظم) و خیلی جاهای دیگه کاربرد داره. در حقیقت استفاده واسه فیلدهای Blob یه بحث کوچولو و سادست. (یه پیشنهاد بی ربط : فیلد Blob رو کمپرس کنید !!!)
سومی هم با سادست ها! فقط کلاس Tregistry رو تو راهنمای دلفی ببین.

در آخر هم اینکه همه حقوقتو میخوام! نصفش کمه! N تا نقطه یک تا دی!

Mojgan110
04-19-2006, 08:24 AM
مرسي آقاي فرود ( درست گفتم ديگه ؟ فرود ؟)

خب پس جايگزينش چيه ؟ ( Servers را ميگم ها ! ) ( منظورم كامپوننت استاندارد دلفي هستش ... نه مثلا Turbo Power ها )

STREAM را شما با شروع از BLOB ، اگه وقت آزاد دارين ، تو را خدا شروع كن به گفتن ...
peyman هم به موازات شما ، درسهاي خودش را ميذاره ......

آقاي فرود ! شما كه خودتون چندين جا تجربه كار دارين ، لطفا هرچيزي كه براي كاركردن توي يك شركت كوچيك ( از همين ها كه توي نيازمنديهاي همشهري، اگهي استخدام ميدن!!) بعنوان برنامه نويس دلفي-ديتابيس لازم هست را ليست كنيد ... تا ببينم چي ها را بايد ياد بگيرم !

djpeiman
04-19-2006, 07:29 PM
بهتره در این مورد یه تاپیک بزنی و از یه مدیر بخوای این پستها رو منتقل کنه.مثلا کلاس درسه ها
وقتی از انظباطت کم کردم میفهمی :دی