بازدید نسخه کامل شده : عمر باتری لپ تاپ
oxygenws
08-06-2006, 02:43 PM
با سلام....
اگر باتری لپ تاپ کاملا شارژ باشه (لیتیوم) و با همون باتری که روی لپ تاپ هست، به برق وصل بشه و باهاش کار بشه... آیا این قضیه باعث کاهش عمر مفید باتری خواهد شد؟!!
(تاکید می کنم، باتری کاملا شارژه!!)
SherlockHolmes
08-06-2006, 02:51 PM
http://my.blackmice.com/showthread.php?t=5164
فکر کنم این بتونه کمکت کنه!!یه بحث مفصل در باره اطری ها توش شده!!
Reza364
08-06-2006, 03:08 PM
کلا بحثی که قبلا ها تو پی تی شده بود و اساتید راهنمایی کردن به اینجا رسید که چنانچه در موقعیتی هستین که لپتاپ مدت زیادی مستقیم به برق وصل هست و کلا نیازی به استفاده از باطری ندارین بهتره باطری رو از جاش در بیارین و بهترین میزان شارژ چنین باطری هم 40 درصد هست. یعنی اگه قراره باطری مدت زیادی بدون استفاده بمونه بهتره در محدوه 40 درصد شارژ باشه.
این کاریه که من بیشتر از یکساله دارم انجام میدم و گوش شیطون کر فعلا مشکلی ندارم.
oxygenws
08-06-2006, 03:48 PM
http://my.blackmice.com/showthread.php?t=5164
فکر کنم این بتونه کمکت کنه!!یه بحث مفصل در باره اطری ها توش شده!!
ممنون برادر شرلی... اون رو خونده بودم، آخر بحث اصلا نفهمیدم که این قضیه خوبه یا بد یا ...
تمامی صحبت ها با کلماتی مثل "بهتره"، "میگن"، "شاید"، توصیه میشه" و .... شروع یا ختم می شد!!!!
ممنون رضا جان.
من چون زیاد با باطری لیتیوم کار میکنم چند تا نکته رو که میدونم میگم
۱ باطری های لیتیوم یون مقاومت داخلی ندارن (یعنی خود یخ خود خالی نمیشن )
۲- اگر شارژ باطری برای هر سلول کمتراز ۳ ولت بشه اون باطری رو به طریقه معمولی شارژ کنید خراب میشه
۳- این باطری ها بیشتر از ۴.۱۹ ولت بیشتر شارژ بشن خراب میشن
۴ تا دو برابر ظرفیت تخلیشون میشه شارژشون کرد (توصیه نمیشه)
۵ - چون مقاومت داخلی خیلی کمی دارن توصیه میشه اونها رو تک تک شارژ کنین
۶- در صورت عدم استفاده برای هر سلول ۳.۵ ولت ذخیره گذاشته و درون یخچال نگه دارین
خوب اینهایی که نوشتم مربوط به خود یک سلول باطری لیتیوم پلی یا لیتیوم آیون میشه
توی نوت بوک ها برای اینکه ولتاژ و آمپر رو بالا ببرن این یاطری ها رو به روش سری (serial) و موازی (paralel)به هم وصل میکنن
خوب این روش برای شارژ این گونه باطری ها کاملا غلطه چون یه باطری اگه خیلی کم با بطری کناریش حتی 0/5 ولت اختلاف داشته باشه اون باطری که زود تر به ولتاژ ۴.۱۹ برسه اگه شارژ قطع نشه خراب میشه و مسلما باقی باطری ها هم دونه دونه خراب میشن
برای جلو گیری از این روش میان یه balancer توی باطری نصب میکنن که ولتاژ تک تک سلول ها رو چک کنه و مسیر شارژ و دشارژ رو کنترل کنه ، ولی این balancer اگه یه سلول خراب بشه نمیتونه هشدار بده که کدوم سلول خرابه بنابر این دستور توقف شارژ و دشارژ رو میده
خوب اگه دیدین این اتفاق برای شما خیلی زود افتاده ، مربوط به یه سلول میشه ، اگه گارانتی ندارین بدین تعمیرگاه که فقط یه سلول خراب رو عوض کنه (خیلی کم هزینه تر از خرید یه باطری نو میشه )
این رو هم بدونین که شارژ و دشارژ برای این باطری ها بر خلاف عده ای که میگن از باطری کمتر مصرف کنیم بهتر میمونه ، لازمه
پس بنابر این اگر میخواهید عمر طولانی باطری رو داشته باشین حداقل ماهی ۲ بار اون رو شارژ و دشارژ بکنید و در مدتی که استفاده نمیکنید با ذخیره ۳.۵ ولت برای هر سلول باطری رو در یخچال نگه دارید
ولی چون لپ تاپ بدون باطری مثل دسکتاپ میشه هر ۴ یا ۵ روز سیم شارژ رو در بیارید و بگذارید تا اخرین قطره باطری مصرف بشه و بعد دو باره اونو شارژ کنید
با این روش تا ۳ سال باطری برای شما خوب کار خواهد کرد ، ولی این رو هم بدونید باطری عمر نوح نداره حتی اگر درون یخچال هم نگه داری کنید ۴ سال بیشتر دوام نداره (بسته به شانس شما که باطریتون مال چه کمپانی باشه)
باطری کامپیوتر من بعد از سه سال با این روش بجای ۳ ساعت الان ۱:۴۵ دقیقه کار میکنه
وی بولتین نسخه 3.8.0 Release Candidate 1, تمام حقوق محفوظ می باشد ©
2000-2009, نرم افزار تجاری شرکت Jelsoft